Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Ståltag ligner skifer Ståltaget iPanel giver et enkelt udtryk og kommer i lighed med Metrotiles andre tagløsninger med 40 års produktgaranti.

Ståltag ligner skifer

Med det nye iPanel ståltag fra Metrotile bestemmer man helt selv tagets udtryk

Del artiklen på

Med sit seneste design gør Metrotile det muligt for kunderne selv at vælge, om man vil have et tag, der efter montering har et udtryk som skifer, eller om man hellere vil have et mere traditionelt og enkelt forløb som de fleste tagbeklædninger.

Vælger man en montering i forbandt (med forskudte samlinger) opnås et visuelt udtryk, som om taget er beklædt med skifer, hvorimod man ved at anvende lige samlinger, der flugter hinanden, får et mere enkelt og stilrent forløb. Valget er frit.

Metrotiles direktør Thomas Bach er heller ikke i tvivl om det nye produkts muligheder:

- Med iPanel har vi efter min bedste overbevisning ramt plet med hensyn til tidens byggetrend og kundernes ønske om et på engang enkelt og sobert udtryk kombineret med en særdeles holdbar tagløsning, siger han.

Monteres fordækt
iPanel monteres som et trægulv, hvilket vil sige, at de afkortede stykker benyttes til starten på næste række, hvilket giver et minimum af spild. Selve tagpladerne monteres fordækt med søm i bagkanten, og er helt uden synlig befæstelse. Det giver slutresultatet et helt glat look fra samling til samling.

Samtidig er iPanel ståltagpladerne gjort endnu mere modstandsdygtige overfor primært påvirkning af saltvand ved at beskytte stålkernen med Optigal. Teknisk set er Optigal en legering af zink, aluminium og magnesium, der påføres tagpladerne før den sidste slutfinish. Anvendelsen af magnesium til legeringen er en helt ny metode i forhold til tidligere.

Optigal giver således en mindst dobbelt så god beskyttelse mod korrosion (for eksempel rustdannelse) som traditionel varmgalvanisering.

Rent miljømæssigt betyder brugen af magnesium i legeringen i øvrigt, at Optigal - ud over at være en råvare med særdeles lang holdbarhed - afgiver 50 % mindre zink til grundvandet i forhold til for eksempel galvaniseret stål. Samtidig er pladerne næsten 100 % genanvendelige.

-los

Læs mere om Tag

31/3 2017

Mest læste


Seneste nyheder