Aktuelle nyheder - Tag

Succes med tagdækker-trainees fortsætterTagdækker Jan Simson fra Dansk Tagdækning glæder sig over, at trainee-forløbet får flere tagdækkere op på taget.

Succes med tagdækker-trainees fortsætter

I foråret fik 19 ledige en ny retning i livet gennem tagdækker-trainee-forløbet hos Phønix Tag Materialer i Vejen, der har sendt nye tagdækkere i arbejde over hele landet. Nu er et nyt hold på vej

Del artiklen på

Nu er det næste kapitel af succesen gået i gang. Det skete tirsdag 13. august med en fælles erfarings- og netværksdag for de deltagende virksomheder, jobcentre m.m.
Forløbet med trainees har givet de udfordrede unge og andre ledige tilbud om job eller læreplads, og tagdækker Jan Simson fra Dansk Tagdækning har store forventninger til det næste hold:

- Det er et godt forløb, som klæder de unge på til at tage et job. Og da det er svært at finde medarbejdere til byggeriet, er det her projekt både til gavn for branchen, for samfundet og for den unge selv. Jeg er sikker på, at det næste hold bringer flere ind i tagdækkerbranchen, siger Jan Simson.

En af de centrale aktører på det sydjyske arbejdsmarked er det regionale arbejdsmarkedsråd (RAR), og her er man meget begejstret for det banebrydende forløb. Ikke mindst fordi det er resultatet af et unikt og nytænkende samarbejde på tværs af traditionelle grænser:

- I den nuværende situation, hvor mange ledige står uden de kompetencer, der efterspørges af virksomhederne, er det utroligt positivt, at branchen og virksomhederne aktivt tager ansvar for opkvalificering af kommende medarbejdere, udtaler Marita Geinitz, formand for RAR Sydjylland.

Artiklen fortsætter under billedet...
En netværksdag den 13. august gav dialog mellem jobcentre og tagdækkerbranchen. Her interviewes tagdækkermestrene Per Berg fra Tagmembran, Ove Hansen fra Phønix Tag Sønderjylland og Jan Simson fra Dansk tagdækning ApS og Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer.

24 nye trainees
Denne gang er målet at få indskrevet 24 håbefulde unge til trainee-forløbet, og de kommer fra store dele af landet. Denne brede opbakning glæder salgs- og marketingdirektør hos Phønix Tag Materialer, Kenneth Vraa:

- Vi ville netop skabe et forløb, som hjælper hele tagdækkerbranchen, der har haft problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Her er det dejligt at mærke, at både branchen og alle implicerede myndigheder og organisationer skubber i den rigtige retning. Formålet er stadig det samme: At række ud efter ledige, der trænger til en ny start i livet og samtidig hjælpe branchen med at skaffe nye hænder, siger han.

Forløbet varer 12 uger og er en kombination af 6 ugers skole og 6 ugers praktik. Dertil kommer et døgn i selskab med rådgiver og mentaltræner BS Christiansen, hvor de ledige skal lære sig selv og deres potentiale bedre at kende. Efterårets forløb begynder 30. september med skoleophold og undervisning hos Phønix Tag Materialer i Vejen.


-los

Læs mere om Tag

13/8 2019
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem