Bygma Red Week
scroll
Tagdækkerkursus skal reducere sidemandsoplæringDe nye kurser er kommet godt fra land i januar og februar med stor tilslutning.

Tagdækkerkursus skal reducere sidemandsoplæring

Eurotag Danmark har sammen med en række uddannelsesinstitutioner oprettet et nyt kursus, hvor tagdækkere og elever fra erhvervsuddannelser bliver undervist i lægning af tagpap

Ved årsskiftet startede et nyt samarbejde mellem Learnmark Horsens, EUC Nordvestsjælland afd. Audebo og Eurotag Danmark om afholdelse af tagdækkerkurser i APP-tagpap i AMU-regi. På kurserne skal kursisterne blandt andet prøve kræfter med lægning af APP-tagpap og undervises i at arbejde ud fra givne tekniske tegninger og beskrivelser samt efter gældende kvalitetskrav.

De første af Eurotag Danmarks kurser i APP-tagpap er i januar og februar blevet revet væk. Og det glæder salgs- og regionschef hos importøren af Derbigum tagpap, Kenneth Sandbye.

- Det er et tegn på, at virksomhederne ser det som en god investering, hvilket det også er. Lærlingene får ny viden og værktøjer til, hvordan de arbejder med APP-tagpap, og det sker i professionelle omgivelser med kompetente faglærer, siger salgs- og regionschefen.

Undgå sidemandsoplæring
Meningen med kurserne er blandt andet at reducere den sidemandsoplæring, der har bredt sig i branchen, forklarer Kenneth Sandbye:

- Branchen har et ry for at praktisere sidemandsoplæring. Det betyder, at tagdækkere lærer deres lærlinge op - selvom de ikke måske ikke selv har helt styr på alle teknikkerne. I længden er det en dårlig forretning for virksomheden og kunden, forklarer Kenneth Sandbye, som bakkes op af faglærer på Learnmark Horsens, Ib Kloster.

- Der skal være mere fokus på efteruddannelse, så vi er sikrer på, at næste generation af tagdækkere er opdateret på den nyeste viden i branchen, og jeg kan kun bifalde, at det sker med udgangspunkt i APP-tagpap, siger Ib Kloster.

Bæredygtig dagsorden
APP-tag har en lang dokumenteret levetid og er 100 % genanvendelig. Og ifølge Kenneth Sandbye taler efterspørgslen på tagdækkerkurserne naturligt ind i den aktuelle bæredygtige dagsorden.

- Vi ser, at flere og flere ønsker at omstille sig i deres valg af materialer, og den store opbakning vidner dels om, at der er kommet større bevidsthed om nødvendigheden af en mere bæredygtig tilgang i byggebranchen, siger Kenneth Sandbye og uddyber:

- Bevidstheden og de konkrete bæredygtige handlinger vil vi gerne bakke op om, og vi er glade for at kunne bidrage med vores.

Nye klimakrav på dagsordenen
Tagdækkerkurserne, som strækker sig over to dage, løber af stablen i alt otte gange om året. Fire styks på hvert uddannelsessted i henholdsvis foråret og efteråret.

For at imødekomme de nye branchekrav har det for Eurotag Danmark været vigtigt at kunne invitere et bredt publikum ind til kurserne. Tidligere har Derbigum-importøren afholdt kurserne i eget regi, mens de nu er tilgængelige for tagdækkere og elever i hele landet.

Han henviser til de nye krav i bygningsreglementet, der betyder nye loft for nybyggeriers CO2-aftryk, ligesom der skal laves livscyklusberegninger for alle nye bygninger.

-tmk

2/3 2023