Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Undertaget får huset til at holde længereUndertag-pladerne fra Huntonit er diffusionsåbne på undersiden, mens oversiden har fået en vandafvisende behandling. Dermed kan huset stadig ånde.

Undertaget får huset til at holde længere

Tagets kvalitet er vigtigt for husets holdbarhed og levetid – og det rigtige valg starter med undertaget. Dette gælder både ved nybyggeri og når taget skal renoveres

Del artiklen på

Undertaget skal have styrken til at beskytte tagkonstruktionens spær, lægter, isolering og øvrige elementer mod indtrængende nedbør som regn og sne. Derfor skal det være holdbart og tæt, men samtidig af et materiale, der lader huset ånde.

Tegltage er stadig populære, og med en levetid på 60 år eller mere kræves der et undertag, der også holder længe. Undertage fra Huntonit, der er fremstillet af træfiberplader på virksomhedens fabrik i norske Kristiansand, opfylder disse krav og er derfor blevet en kendt succes i dansk byggeri.

Absorberer kondens
Huntonit undertage er udviklet til et barsk klima og importeres af A. Rindom A/S, der har mere end 50 års erfaring med pladernes kvalitet. De norske træfiberplader er 3,2 mm tykke og måler 1,60 x 2,10 m. Oversiden har fået en vandafvisende behandling, der effektivt modstår sur og alkalisk påvirkning.

Pladerne er stadig diffusionsåbne, og undersidens evne til at absorbere kondens giver høj sikkerhed mod fugtproblemer. Undertage fra Huntonit kan bruges ved taghældninger ned til 18 grader og er klassificerede i DUKO i klasse MH.


Et bæredygtigt naturprodukt
Huntonit er fremstillet af rent træ fra PEFC-certificeret skovdrift i det sydlige Norge. Træet skrælles/findeles, tilsættes vand og presses til træfiberplader, der er bundet sammen af stoffet lignin, som naturligt findes i træet. Det giver et rent produkt med en markant længere holdbarhed, hvor undertaget ikke slider sig selv i stykker, selv om huset ’arbejder’ mekanisk.

Undertagene leveres med en garanti på 20 år, og den praktiske erfaring viser, at levetiden er markant længere på grund af den høje kvalitet:

- Det giver kunderne tryghed, når de investerer mange penge i husets tag, og derfor ser vi frem til, at der kommer mere fokus på undertagets store betydning, siger adm. direktør for A. Rindom, Per Nielsen.

-los


Læs mere om Tag

4/8 2017

Mest læste


Seneste nyheder