Aktuelle nyheder - Tag

Væghængte batterier opsamler strøm fra solcelletagetEnnogies batteriløsning hænges op på samme måde som for eksempel et overskab. Front, top og bund er i aluminium med en mat hvid overflade og siderne i karboniseret bambus.

Væghængte batterier opsamler strøm fra solcelletaget

Med kombinationen af et solcelletag og en batteriløsning til lagring af strøm bliver det muligt at bruge sin egenproducerede strøm både dag og nat

Del artiklen på

Ejere af solcelletage og solcelleejere får fremover mulighed for at lagre solens energi i batterienheder i hjemmet. Danske Ennogie har udviklet sin egen batteriløsning, som kan sammensættes til den enkelte husstands behov.

- Batteriløsningen bygges op af små enheder, som gør det muligt at skræddersy batteriet til husstandens behov. At alle komponenter til opladning og afladning af batteriet er samlet i hver enkelt enhed, gør installationen simpel og hurtig. Som privatperson kan du selv stå for det hele, på nær tilslutning til eltavlen, som en elektriker skal klare, fortæller Kristian Harley Hansen, teknisk direktør hos Ennogie, en teknologidrevet virksomhed, der har specialiseret sig i solenergi og hvordan den implementeres i moderne byggeri.

Hver batterienhed indeholder 2,3 kilowatttimer, vejer mindre end 25 kilo og kan håndteres og installeres af én person. Idéen er, at boligejeren køber det antal batterienheder, som passer til bygningens behov.

Grøn energi der batter
Fordelen ved at kombinere sit solcelletag med en batteriløsning er, at det giver mulighed for at opnå en selvforsyningsgrad på mellem 70-80 %.

- Hele pointen i batteriløsningen er, at du gemmer den strøm, du har produceret om dagen, til om natten, hvor solcellerne ikke længere leverer strøm, fremhæver adm. direktør Lars Brøndum Petersen.

Når man bygger hus, tages der højde for at gøre plads til for eksempel vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine. Et batteri tænkes endnu ikke ind som en del af indretningen. Dette har Ennogie forholdt sig til og har derfor udviklet en batteriløsning, som kan passes ind de steder i hjemmet, hvor der er plads.

- Batteriløsningen fuldender solcelletagets opgave. Solcelletaget producerer energien, hvor den skal bruges. Med en batteriløsning tilkoblet kan vi også levere energien, når den skal bruges, fortæller Kristian Harley Hansen.

Teknologi og design forenes
Ennogies batterienhed adskiller sig fra lignende løsninger på flere områder. For eksempel er den støjfri. På grund af sin høje effektivitet genererer batterienheden en minimal mængde spildvarme og kan derfor køles passivt uden blæsere. Det betyder, at batteriet kan installeres inden for hjemmets vægge uden at være til gene.

- Udfordringen i dag er, at de fleste ikke er hjemme til at bruge strømmen i løbet af dagtimerne, hvor overskudsstrømmen bliver eksporteret til elnettet stort set uden kompensation. Vi ved, at flere danskere ønsker at blive selvforsynende med en batteriløsning, som ikke går på kompromis med indretningsstilen i hjemmet, siger Kristian Harley Hansen.

Hos Ennogie er en del af nytænkningen inden for batteriløsningen, at batterienhederne pakkes pænt ind, så de kan være en del af indretningen i hjemmet. Der er mulighed for at hænge enhederne op enkeltvis, men også for at samle for eksempel to eller tre batterienheder i én pænt indpakket kasse. Det giver designmæssig frihed, at batterienhederne kan hænges op over eller ved siden af hinanden.

Med en bredde på 595, dybde på 120 og højde på 270 millimeter er det muligt at indpasse Ennogies batteriløsning hen over for eksempel høj- eller overskabe.

Starter med crowdfunding
Ennogie lancerer sin batteriløsning i løbet af 2019, blandt andet igennem en Indiegogo-kampagne:

- For at nå bredt ud på markedet, både for folk med allerede-eksisterende solcelletage og kommende kunder hos Ennogie, lancerer vi en crowdfunding-kampagne via Indiegogo for at få så stærkt et afsæt på produktionen som muligt, fortæller Lars Brøndum Petersen.

-los


Læs mere om Tag

23/5 2019
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • Monier

  Monier

  Komplette tagløsninger
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.