left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Træ

Bøgetræ spænder vidtFlexwood har leveret en BauBuche løsning til et dansk byggeri. Det er til den nyrenoverede Hørsholm Hallen, hvor det er brugt til tribuner og tv platforme; tegnet af NOVA 5 Arkitekter.

Bøgetræ spænder vidt

Limtrævirksomheden Flexwood på Falster er først i Danmark med limtræproduktet BauBuche. Produktet sætter ifølge importøren nye standarder for limtræ hvad angår styrke, æstetik og autencitet

Del artiklen på

Den tyske trævirksomhed Pollmeier har udviklet et nye og innovativt træprodukt kaldet BauBuche, som nu skal stå sin prøve på det danske marked.

BauBuche er limtræ lavet af bøgetræ, og Pollmeier er blandt de få virksomheder i verden, der producerer limtræ af bøg. Bøgen kommer fra bæredygtigt skovbrug i nærheden af Pollmeiers savværk i Tyskland. Flexwood A/S på Falster, er af den tyske producent, blevet udvalgt leverandør af det nye og meget stærke limtræ i Danmark.

- Vi er stolte over at være de første i Danmark, der kan levere BauBuche til danske byggerier. Det betyder meget for os, og vi er meget begejstrede for det nye træ produkt, siger Ole Pedersen, fabrikant og tømrermester, Flexwood A/S.

Alsidige anvendelser
Det har været vigtigt for Pollmeier at finde den helt rigtige virksomhed i Danmark til at introducere det nye produkt.

- Flexwood er kendt for at levere produkter af høj kvalitet, og vi er stolte over at indlede et samarbejde med dem som vores udvalgte leverandør af BauBuche i Danmark, siger Dirk Schubert, Sales Representative fra Pollmeier.

BauBuche er et usædvanligt stærkt limtræ produkt lavet af bøgetræ. Det giver et meget slankt og elegant design kombineret med en flot overflade på træet. Træet er meget alsidigt og kan bruges til møbler, gulve, vægge og selvfølgelig bærende tagkonstruktioner. Og prisen er ifølge Pollmeier og Flexwood yderst konkurrencedygtig sammenlignet med traditionelt limtræ.

Til store spændvidder
Flexwood laver i samarbejde med kunderne en skræddersyet forarbejdning af BauBuche træet på fabrikken i Øster Kippinge på Falster. Det er kun fantasien, der sætter grænsen for hvordan, og til hvad det nye træprodukt kan bruges til.

Fordelen ved BauBuche er træets GL70 styrke. Det betyder, at der kan laves byggerier med stor spændvidde i tagkonstruktionen, der samtidigt giver et meget svævende udtryk. Der kan skabes et meget elegant byggeri, hvor det visuelle udtryk kommer i højsædet.

- Tiden er til bæredygtige byggeløsninger, hvor det er ægte træ, der er sat i højsædet. Vi vil have autencitet, varme og ægthed ind i vores huse. Vi kan med BauBuche for alvor sætte det visuelle udtryk i centrum, samtidigt med at vi bygger stærke og CO2 venlige løsninger, siger Ole Pedersen fra Flexwood.

-cmn

Læs mere om Træ

7/3 2016