Aktuelle nyheder - Træ

Fordobler produktionen af trykimprægneret træSödra Woods trykimprægnerede træ kommer fra egne skove.

Fordobler produktionen af trykimprægneret træ

Ændrede konkurrencevilkår i markedet får nu Södra Wood til at skrue gevaldigt op for produktionen af trykimprægnerede trævarer til det danske marked

Del artiklen på

Södra Wood har fordoblet sin produktion af trykimprægneret træ, da konkurrencevilkårene på markedet for den type træ har ændret sig favorabelt for virksomheden. Tidspunktet for en opjustering kunne ikke være bedre, lyder det fra Södra Woods adm. direktør Frank Lund Larsen.

- Som den eneste af leverandørerne af trykimprægneret træ i Danmark råder vi over vore egne skove, egne savværker, eget imprægneringsanlæg og egne salgskanaler, så det giver os en kæmpe fordel. Ved at have det hele samlet i en og samme koncern bliver vi væsentligt mere konkurrencedygtige, siger han.

Imprægneret helt ind til kernen
Der er stor forskel på kvaliteten af trykimprægneret træ, og overfladen kan bedrage. Træ fra Södra Wood er trykimprægneret i henhold til kvalitetsnormerne for NTR (Nordisk Træbeskyttelses Råd), så imprægneringen trænger helt ind til træets kerne. Der anvendes udelukkende de nyeste og mest miljøvenlige imprægneringsmidler, som giver træet en lang holdbarhed.

Til sammenligning holder de ringeste kvaliteter på markedet blot få år, da imprægneringsmidlet kun trænger ind i træets yderste overflade. Al træ fra Södra er desuden PEFC-certificeret og stammer fra 100 % bæredygtig skovdrift.

Södra kan desuden garantere hurtig og effektiv levering uanset mængde, eftersom virksomheden har Sveriges største logistiklager af trykimprægneret træ lige på den anden side af sundet ved Helsingborg. Den korte transportvej og den store lagerkapacitet betyder, at alle trykimprægnerede trævarer kan leveres uden forsinkelse.


Læs mere om Træ

22/10 2018