Aktuelle nyheder - Træ

Keflico opkøber bæredygtig træimportørKeflico, der bl.a. har leveret træ til Nordeas hovedsæde i København, Carlsberg Ejendomme og spillestedet Royal Arena i Ørestad Syd i København, har kontor og lager i nordjyske Støvring.

Keflico opkøber bæredygtig træimportør

Tracer, der har specialiseret sig i import af bæredygtigt og FSC-certificeret træ, overtages pr. 1. januar 2019 af trægrossisten Keflico

Del artiklen på

Opkøbet sker som led i træhandelsvirksomheden Keflicos fokuserede bæredygtighedsstrategi, hvor den nordjyske virksomhed, med Tracer ombord, får udvidet produktudvalget med en række efterspurgte træsorter og styrket specialistkompetencerne inden for hårdttræ. Ejer af Tracer Kasper Kopp bliver fremover ansvarlig for salg og indkøb af hårdttræsprodukter i Keflico.

Keflico har mere end fordoblet sin omsætning på bare seks år ved blandt andet at levere bæredygtige og FSC-certificerede træprodukter til hele landet. Virksomheden var i 2016 den første danske trævirksomhed, der formulerede en bæredygtig indkøbspolitik. Næste skridt i vækststrategien er så opkøbet af Tracer, der pr. 1. januar 2019 tilføjer vigtige kompetencer og produkter inden for bæredygtighed til Keflicos produktkatalog.

- Tracers stifter Kasper Kopp har skabt sig et navn på tværs af byggebranchen for hårdttræ og bæredygtigt byggemateriale, men særligt hans netværk i rådgiverleddet og internationale kontakter vil være et stærkt supplement til vores eksisterende forretning, siger Keflicos kommercielle direktør Camilla Hyldgaard Thomsen.

Mindst ti mindre kendte tropiske træsorter i sortimentet
Mindre kendte træsorter og et større fokus på selve råmaterialets funktionalitet og egenskaber frem for selve sorten har været en tydelig del af Tracers indkøbspolitik, hvor direktør Kasper Kopp har haft som krav at have mindst ti mindre kendte tropiske træsorter i sortimentet.

Det har øget interessen for FSC-certificeret hårdttræ på tværs af branchen, hvor Kasper Kopp har haft succes med at sælge ind på træets egenskaber frem for specifikke træsorter.

- Markedet har virkeligt fået øjnene op for træ som et af de mest bæredygtige byggematerialer, der findes, og hvis det både skal være bæredygtigt og certificeret, er der behov for, at vi som handelsvirksomhed også tænker nyt. For eksempel som Tracers arbejde med at udbrede de mindre kendte træsorter Guariuba og Cloeziana som anerkendte træsorter til byggeri. Det arbejde ser vi store synergier i at fortsætte under Keflico-paraplyen, fordi vi nu er relevante og konkurrencedygtige på løsninger til endnu flere af de store projektsalg, Camilla Hyldgaard Thomsen.

Tracer har en betydelig position på markedet for træsorterne Robinie, Guariuba og Cloeziana, der indtil nu kun har optaget en meget lille andel i Keflicos sortiment, der tæller mere end 25 forskellige træsorter og samlet set over 1400 produkter.

Med de tre nye hårdttræssorter bliver levering til langt flere områder nu en realitet for Keflico, der på produktniveau skal være en del af virksomhedens fortsatte vækstrejse.

Født bæredygtig
Tracer har siden sin begyndelse i 2002 været bannerfører for bæredygtige træsorter og har haft som forretningsidé at udvikle markedet for træsorter, der på trods af lav kendskabsgrad havde mange anvendelsesmuligheder. Kasper Kopp fremhæver FSC-certificeringer som afgørende for fremgangen i et marked med stigende efterspørgsel efter bæredygtighed.

- Bæredygtighed og en fokuseret målsætning om at skabe bredere FSC-efterspørgsel på særligt projektmarkedet har været en fantastisk rejse i Tracer, og den rejse glæder jeg mig til at føre videre i samarbejde med Keflico, siger Kasper Kopp, der blev færdiguddannet skov- og landskabsingeniør med speciale i rå-træhandel i 2000.

Han tilføjer:

- Keflico har formået at sætte sig på en stor del af markedet inden for hårdttræ og har med et fokus på FSC-certificerede træsorter i sortimentet været forudseende på trends og behov. At blive en del af en stor spiller som Keflico med et solidt salgsteam i ryggen kunne jeg ikke sige nej til, og jeg glæder mig meget til det arbejde, der venter i det nye år, siger Kasper Koppe, der blev Børsen Gazelle med Tracer i 2011, og i dag især fokuserer på projektmarkedet. Han har desuden tidligere været formand for bestyrelsen i FSC Danmark i fem år.

-los
Læs mere om Træ

13/12 2018