Aktuelle nyheder - Træ

Ny håndbog sætter fokus på træterrasser Den nye træbog gennemgår valg af trætype, dimensioner, udformning af detaljer for træterrasser og udførelse af terrassens underlag - herunder specielt hvordan vandindtrængning undgås. Arkivfoto

Ny håndbog sætter fokus på træterrasser

Der er en stigende interesse for at etablere terrasser af træ; både på terræn, hævede, kvistaltaner og på tage. Det gælder ved såvel eksisterende byggeri som ved nybyggeri

Del artiklen på

Der er mange overvejelser omkring valg af træarter, opbygning samt detaljer omkring tilslutning og indbygning, når man skal bygge en træterrasse. Specielt tagterrasser giver anledning til mange fugtskader.

Da der kun findes begrænset litteratur om emnet, har Træinformation valgt at udgive bogen ’Træ 74 Træterrasser samt tagterrasser’.

Håndbogens formål er at formidle både praktiske erfaringer og baggrundsviden, så brugeren kan træffe de rigtige valg og dermed sikre, at træterrassen får stor brugsværdi, lang levetid og opfylder alle relevante krav. Bogen henvender sig til alle, der projekterer og udfører træterrasser.

I bogen er der desuden fokus på at opnå konsensus om, hvordan man bedst og sikrest opbygger en træterrasse. Samtidig skal bogen være med til at skabe en bevidsthed omkring de udfordringer, der er ved brugen af et levende materiale, der ligger vandret, frit eksponeret for vand og vejr.

Den nye bog kan købes ved at klikke her.

Med baggrund i Træ 74, har Træinformation tilrettelagt et halvdagskursus om træterrasser, der foregår hhv. d. 30. januar i København og d. 31. januar i Horsens.

-los


Læs mere om Træ

14/1 2019