Aktuelle nyheder - Træ

Vida sælger 70 % af aktierne Vida vil fortsat producere bl.a. savede træprodukter, træemballage samt biobrændsel under eget varemærke. Arkivfoto

Vida sælger 70 % af aktierne

Ejerne af den svenske træproducent Vida AB har solgt 70 % af aktierne til canadiske Canfor Corporation

Del artiklen på

Prisen for de 70 % løber op i 3990 mio. svenske kroner. De nuværende ejere af Vida beholder de sidste 30 % af aktierne og fortsætter med ansvaret for den daglige drift af koncernen.

- Vi har haft en relation med Canfor gennem flere år, og det er en virksomhed, som præges af høj kvalitet, både i forhold til deres produkter og deres måde at drive virksomhed på. Vi er stolte over at få Canfor som medejere, så Vida kan vokse og blive styrket på det globale marked, siger Santhe Dahl, koncernchef i Vida. Han vil sammen med vicekoncerndirektør Måns Johansson fortsat være ansvarlige for den daglige drift i koncernen.

Canfor Corporation, der har base i Vancouver, er en af verdens største producenter af skåret træ, papirmasse og papir. Virksomheden har 6500 ansatte og saver årligt 10 mio. m3 træ, producerer 1,4 mio. ton papirmasse og papir samt 400.000 ton træpiller. Koncernen har i dag 25 savværker i Canada og USA, fire fabrikker der producerer papirmasse, en der producerer papir samt tre der producerer træpiller. Koncernen er noteret på børsen i Toronto.

- Takket være opkøbet af Vida bliver vi nu del af en international producent af savede træprodukter. Vida er et velrenommeret varemærke som passer godt ind i vores strategi om at tilbyde vores kunder produkter i høj kvalitet med stort kundefokus. Vi er glade for, at Santhe Dahl og Måns Johansson fortsat vil stå i spidsen for virksomheden i Sverige, siger Don Kayne, koncernchef i Canfor.

Vida vil fortsat producere savede træprodukter, træemballage, typehuse samt biobrændsel under eget varemærke. Handlen forventes tilendebragt i første kvartal af 2019, når den er godkendt af diverse myndigheder.

-los

Læs mere om Træ

19/11 2018