LCA
LCA
scroll
Batteridrevet eksoskellet er en forlængelse af kroppen ExoActives stof- og remdele kan alle tages af og vaskes, så eksoskelettet kan bruges af forskellige personer. Desuden kan alle brugere udstyres med deres eget selesystem.

Batteridrevet eksoskellet er en forlængelse af kroppen

Det batteridrevne eksoskelet, ExoActive, gør det muligt at arbejde over hovedhøjde uden at overanstrenge sig. ExoActive giver ekstra kraft til armene, når de bliver trætte og aflaster nakken. Og så kan det indstilles efter individuel kropsstørrelse

Festool har udviklet ExoActive, som er et aktivt eksoskelet. Hvor meget systemet skal støtte kroppen kan indstilles præcist til opgaven. ExoActive er udstyret med et højtydende 18 V-batteri, der giver de ekstra kræfter, man har brug for, når man eksempelvis arbejder over hovedhøjde.

Hvor og hvor meget systemet skal støtte kroppen er hurtigt indstillet. Man kan også sætte systemet på pause, hvis det bliver nødvendigt. ExoActive er lige så let at tage på som en rygsæk. Systemet kan desuden indstilles hurtigt og individuelt og passer derfor ergonomisk til alle kropstyper.

- Har du først prøvet et aktivt eksoskelet, vil du aldrig mere lave væg- og loftarbejde uden vores ExoActive. Eksoskelettet forhindrer overbelastning mere effektivt ikke mindst ved arbejde over hovedhøjde. ExoActive aflaster skuldermuskulaturen foran med op til 30 % (Kan variere under afvigende forhold).

- Der er desuden tale om et aktivt system, hvilket er unikt for dette produktsegment. Det betyder, at vi tilfører ekstern energi. Så du lynhurtigt kan indstille eksoskelettet til arbejdssituationen, forklarer produktchef, Dominic Ender.

Kan indstilles individuelt
ExoActive støtter underarmen med en kraft på op til 50 newton. Det svarer til ca. 5 kg. Langhalssliberen Planex LHS 2-M vejer 3,9 kg.

- Da håndværkere har mange forskellige opgaver, kan ydelsen indstilles individuelt til opgaven. Ved at dreje på effektknappen kan den støtte, der er nødvendig på det pågældende tidspunkt, indstilles direkte. For at gøre det nemt at styre eksoskelettet har det tre foruddefinerede arbejdsområder: Fra hoften og opefter, fra brystet og opefter eller over hovedet, forklarer Dominic Ender.

Det er hensigten, at det nye eksoskelet skal danne en enhed med kroppen. Der er ingen komponent, der forstyrrer, og ingen rem, der snærer. Uanset om det drejer sig om at samle en skrue op, blande maling eller tage værktøj ud af bilen: Eksoskelettet giver maksimal bevægelsesfrihed og samtidig høj bærekomfort.

Testet i syv forskellige lande
Udvalgte testkunder har siden maj 2023 haft mulighed for at teste ExoActive grundigt i et internationalt studie foretaget i syv europæiske lande. Studiet fortsætter frem til oktober 2023. 300 arbejdsfolk tester på forskellige byggepladser rundt omkring i Europa. De har især givet positiv feedback ved arbejde over hovedhøjde.

ExoActive leveres med alle tilbehørsdele i en robust emballage, som ud over at beskytte produktet også fungerer som en forhøjet hylde. Det drives af et 18 V-batteri, der er kompatibelt med hele Festool 18 V-systemet. Eksoskelettet kan købes hos udvalgte forhandlere fra oktober 2023.

- Batteriteknologi og batteridrevne maskiner er en ekstremt vigtig trend på værktøjsmarkedet. Vi har indrettet vores strategi efter det og udvider derfor løbende vores sortiment af batteridrevne maskiner. Men vi har ikke mottoet ’batteridrevet for enhver pris’. Vi ser på, hvor batteridrevne løsninger giver bedst mening. Vi står for det bedste resultat, så anvendelserne fungerer perfekt og samtidig gør håndværket mere enkelt, mere sikkert og også bedre, forklarer Sascha Menges, der er administrerende direktør hos Festool GmbH.

ExoActive – de tekniske data

Batterispænding: 18 volt
Maks. støttekraft pr. arm: 50 N
Teknologi: Bluetooth
Batterikapacitet: 4 Ah
Driftstid: 4,0 Ah 1,5 - 5 h
Produktvægt uden tilbehør: 7 kg

-dc

23/10 2023