Aktuelle nyheder om byggebranchen - Værktøj & arbejdstøj

Bosch går digitalt i 2017

Bosch går digitalt i 2017

Under temaet ’connectivity’ præsenterer Bosch deres bud på fremtidens elværktøj, og nye apps og smarte features vil hjælpe håndværkeren til en nemmere dagligdag

Del artiklen på
Bosch skal være verdens førende inden for Internet of Things. Det er visionen for hele Bosch’ produktportefølje ifølge industrikoncernens bestyrelsesformand Volkmar Denner. Det var derfor under temaet ’connectivity’, at Bosch præsenterede sine visioner for Bosch Professional Power Tools i 2017.

Der er fokus på onlinebaseret teknologi, når Bosch i dag udvikler produkter og features, der skal gøre værktøj mere intelligent og håndværkerne mere effektive. Nøglebegrebet er ’Internet of Things’, og det dækker over smarte, internetforbundne enheder. For Bosch er der et klart og tydeligt formål: Det handler om at optimere håndværkernes arbejdsforhold og sikkerhed og reducere spildtid.

Bosch præsenterer i 2017 deres bud på fremtidens elværktøj under temaet ’connectivity’. Med nye apps og smarte features vil Bosch hjælpe håndværkerne med at løse nogle af de udfordringer, de møder i deres dagligdag.

Håndværkerens højre hånd
Connectivity gør det nemlig muligt at kommunikere med værktøjet på afstand, tilpasse indstillinger efter personlige behov og indsamle data om brugen af værktøjet. Det giver bedre sikkerhed og sikrer optimal udnyttelse.

Mange håndværkere, f.eks. taglæggere, arbejder ofte i positioner, der kan gøre det svært at holde værktøjet med to hænder. De kan derfor have behov for at indstille kick-back funktionen på boremaskinen til at sætte ind tidligere end standardindstillingerne dikterer for at skåne deres håndled. Og ved brug af en vinkelsliber på rustfrit stål kan det være en fordel at starte langsomt ud og derved undgå, at vinkelsliberen glider på materialet - endnu en indstillingsmulighed i Bosch’ nye, digitale univers.

De danske håndværkere kan se frem til to nye boremaskiner (GSR/GSB 18V-60 C, GSR/GSB 18V-85 C), en vinkelsliber (GWS 18V-125 SC) og en arbejdslampe (GLI 18V-1900 C), der alle kan kommunikeres med ved et enkelt tryk på en smartphone.

Også måleværktøjerne får en opgradering med GCL 2-50 CG, hvis grønne laserlys ses fire gange bedre end den originale røde (GCL 2-50 C). Og så giver en trådløs lampe større fleksibilitet, når der ikke er adgang til strøm, hvor man arbejder. Med indstillingerne kan man desuden vælge, hvilke lamper, der skal tændes hvornår, og indstille dette i forvejen.

Effektivitet og ny batteriteknologi
Det kommende år kommer i høj grad til at stå i de batteridrevne værktøjers tegn. Mens 60 % af markedet i 2013 var batteridrevet, er tallet i dag oppe på 68 %. Både batterier og ladeteknologi har i de senere år har fået en større overhaling, der gør de trådløse værktøjer lige så kraftfulde som ledningsdrevne på op til 1500 watt.

Den hastige udvikling har bl.a. medført en ny generation af battericeller, der udnytter energien bedre. Med det nye GBA 18V 6.3Ah EneRacer er man f.eks. gået fra 2,6 ampere til 6,3 ampere. En udvikling, der bl.a. skyldes Bosch’ samarbejde med bilindustrien.

Og det er disse trådløse værktøjer, der nu ved hjælp af særligt fremstillede chips med sensorteknologi bliver forbundet gennem Bosch’ egne apps. Teknologien kan også tilføres de Bosch-værktøjer, du allerede har i værkstedet.

Overblik og optimeret arbejde
Bosch har allerede to apps til rådighed. Den ene app ’Bosch Toolbox’ hjælper med at holde styr på og indstille værktøjet efter egne præferencer og er allerede blevet downloadet over fem mio. gange. På få sekunder kan du nu ændre navn, indstillinger, gøre dit værktøj personligt, registrere garanti og finde manualen, hvis du smider den fysiske udgave væk. Desuden kan du se, hvor du sidst har brugt værktøjet og også fra 2017 ligeledes tracke alle dine værktøjer i realtid.

Med den anden app ’Bosch Opmålingskamera’ kan du registrere præcise målingsværdier og markere særlige forhold, f.eks. vinduer og ledninger. Du kan oprette projektmapper med flere plantegninger i hver, og så kan du dele dem med andre med et enkelt tryk på din smartphone.

Begge apps er gratis og kompatible med iPhone og Android.

-kj

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

21/12 2016
Arbejdstøj VærktøjAfstandsmålerAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerBearbejdningsmaskinerBefæstigelseBeskyttelsesdragterDiamantborDiamantværktøjDrejeværktøjEl værktøjFaldsikringHåndværktøjHovedværnIndustristøvsugereIsoleringsholderLaserLasermålerLinie- og punktlaserMåleværktøjMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruefundamenterSkruerSlibeserviceStål skruerStålåseTyverimærkning værktøjVægsavVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder