LCA
LCA
scroll
De store maver skal der også være plads til I udviklingen af kollektionen har Blåkläder gjort brug af en række kvindelige testpiloter, der har bidraget med input til kvalitet, funktion og pasform.

De store maver skal der også være plads til

Antallet af kvinder i håndværksfagene er stigende, og derfor lancerer Blåkläder nu graviditetsbukser til malere og håndværkere, hvor der er god plads til store, gravide maver

Blåkläder Workwear designer alt sit tøj i Svenljunga i Sverige, og en større og større del af kollektionen er den hastigt voksende vifte af arbejdstøj til gravide håndværkere.

Siden de første arbejdsbukser til kvindelige former kom frem for nogle år siden, er Blåkläder fortsat med at udvide kollektionen af arbejdstøj til kvinder. For der er forskel på den mandlige og kvindelige anatomi – hvilket især bliver tydeligt, når man som håndværker skal ud i yderpositionerne på et tag eller ned i en snæver kælderskakt.

Skræddersyet til kvinder
Derfor har den svenske virksomhed ansat kvindelige designere, der ikke laver andet end at formgive arbejdstøj, der passer til kvindekroppen. De forskellige stilarter har samme pasform og de samme praktiske egenskaber, slidstyrke og livstidsgaranti på sømmene som arbejdstøjet til mænd – de er blot skræddersyet til kvinder.

Senest har Blåkläder lanceret graviditetsbukser til malere og andre håndværkere i et blødt stretch-materiale, så man som gravid kan holde ud at have dem på i løbet af en hel arbejdsdag. Passtykket foran på maven og omkring lænden er lavet i 4-vejs stretch; bukserne har zip-off, så de kan laves om til shorts, og desuden kan de forlænges i benene, så de passer til forskellige kropshøjder. I seneste aftapning er de også udstyret med sømlommer, indvendig telefonlomme og udvendig tommestoklomme.

Pasform og komfort i højsædet
I udviklingen af kollektionen har Blåkläder gjort brug af en række kvindelige testpiloter, der har bidraget med input til kvalitet, funktion og pasform. Det har blandt andet ført til udviklingen af nye bukselinninger med elastik, der gør det nemmere at tilpasse bukserne alt efter hoftebredde og talje.

- Det er ikke rart at arbejde en hel dag i arbejdstøj, der ikke passer eller føles komfortabelt. Derfor har vi brugt de fantastiske kvinder i vores testpanel til at hjælpe os med at skabe arbejdstøj til kvinder, der rent faktisk føles rart at have på, og som tager hensyn til den kvindelige anatomi.

- Hele vores arbejde på denne front går på pasform og komfort, så vi kommer ikke til at lancere specielle farver til kvinder. Og gør vi det, så gør vi det samme i kollektionen til mænd. Vi hylder princippet om, at der ikke er forskel på mænd og kvinder ud over den måde, vores kroppe er skabt på fra naturens side, siger Rose-Marie Näsström, chefdesigner på Blåkläders kvindeserie.

-dc

23/10 2023