LCA
LCA
scroll
Har du fået stjålet dit værktøj?Politiet forsætter efterforskningen og kan ikke udelukke flere anholdelser i sagen.

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Efter anholdelsen af to mænd fremlyser Syd- og Sønderjyllands Politi nu en stor mængde værktøj, der stammer fra de indbrud i varebiler, der gennem længere tid har ramt særligt Esbjerg- og Vardeområdet.

Her har gerningspersoner de seneste måneder klippet en række varebiler op og stjålet værdifuldt elektrisk værktøj.

Søndag den 18. februar blev to litauiske mænd på 47 og 28 år anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi, hvorefter mændene i et lukket grundlovsforhør blev varetægtsfængslet i fire uger.

Anholdelserne skete på baggrund af en intensiv efterforskning af politiet i Varde i samarbejde med Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest), da der var mistanke om, at udenlandske omrejsende kriminelle stod bag tyverierne.

- I forbindelse med anholdelserne ransagede vi flere adresser, blandt andet i Varde Kommune. Her fandt vi en stor mængde værktøj, der stammer fra nogle af de mange tyverier i vores politikreds.

- Noget af værktøjet var mærket, så vi i de tilfælde har kunnet identificere ejerne og levere værktøjet tilbage, oplyser politikommissær Kent Brynilsen.

En del af værktøjet er ikke mærket og ejerne fremlyses derfor nu af politiet. Kosterne er formentlig stjålet ved indbrud mellem onsdag og søndag i uge 7.

Mener man at eje noget af værktøjet, kan man henvende sig hos Varde Politi, Storegade 79 i Varde, mandag til onsdag fra klokken 13 til 15 og torsdag fra 15 til 17.

Tyverierne har været til stor gene for både virksomheder og private, og i den forbindelse med Syd- og Sønderjyllands Politi været i kontakt med brancheforeninger, virksomheder og private omkring sikring af køretøjer og værktøj for at forebygge yderligere tyverier.

- Vi har oplevet stor imødekommenhed for at forebygge tyverierne, og vi håber, at man fortsat vil være opmærksom på betydningen af at sikre sine værdier.

- Derudover vil vi gerne takke for de mange tip, vi har fået fra borgerne. De har haft stor betydning for efterforskningen, siger Kent Brynilsen.

-dc

21/2 2024