Aktuelle nyheder om byggebranchen - Værktøj & arbejdstøj

Kansas-tøjet relanceres efter godt resultat

Fristads Kansas-koncernen oplever stor succes og retter nu fokus på salgsvækst bl.a. med relancering af mærket Kansas

Del artiklen på

Efter en årrække med negative resultater kom Fristads Kansas-koncernen, der er leverandør af arbejdstøj med varemærker som Kansas, Fristads, B&C, Wenaas, Bragard og Hejco, ud af kalenderåret 2016 med en nettoomsætning på 402 mio. EUR (443). Udviklingen er et resultat af restruktureringen, som har omfattet salg og afvikling af tabsgivende aktiviteter, samt valutaeffekter fra svækkede norske og svenske kroner mod Euro.

Koncernens resultat før skat (EBT) steg til 8,4 mio. EUR (-6,7) og nettoresultatet forbedres til 2,6 mio. EUR (-9,0). Det forbedrede resultat skyldes lavere omkostninger og en forbedret effektivitet som følge af de restruktureringer, som blev igangsat i hhv. 2015 og 2016. I tillæg til det positive resultat, har koncernen også leveret et stærkt positivt cash-flow.

Anders Davidsson, som har været koncernchef siden oktober 2014, udtaler om resultatet:

- Det er en vigtig milepæl for Fristads Kansas-koncernen, at vi igen tjener penge på bundlinjen. Vi har strømlinet og forenklet driften, reduceret omkostninger til overhead og har afviklet tabsgivende aktiviteter. Vi har nu et fremragende udgangspunkt for at fokusere på salgsvækst med udgangspunkt i vores portefølje af nogle af Europas stærkeste arbejdstøjsvaremærker.

Relancering af selvstændigt varemærke
I 2016 fortsatte varemærkets nettoomsætning med at stige. Samtidigt opleves der vækst på andre markeder. I 2016 introducerede varemærket adskillige nye kvalitetsprodukter, som f.eks. arbejdsbukser med stretch og en ny standardsættende produktserie af arbejdstøj med høj synlighed, til et marked med stadig større krav om sikkerhed på arbejdspladsen. Disse lanceringer understreger varemærkets ambition om, at fastholde sin positionen som markedsleder i branchen, og at drive væksten via innovation.

Varemærket Fristads Kansas blev introduceret i 2012 som en sammenlægning af de to selvstændige mærker Kansas og Fristads. Dette kombinerede det bedste fra hhv. dansk og svensk ekspertise indenfor arbejdstøj. Det centrale i strategien for sammenlægningen var at opnå forbedret effektivitet i forsyningskæden. Der er også investeret i produktionssteder med henblik på at forbedre leveringssikkerheden yderligere og forkorte leveringstiderne.

Nu, hvor koncernen høster fordelene af de gennemførte effektivitetsforbedringer, fokuseres der på varemærkerne som en naturlig forlængelse af koncernens vækststrategi. I den forbindelse relanceres Kansas som selvstændigt varemærke.
Hermed understreges de stærke danske rødder gennem en tydelig varemærkeidentitet, og det vil i markedsføringssammenhæng være muligt at udnytte det fulde potentiale af det velkendte Kansas-mærke. Tilsvarende bliver Fristads-mærket relanceret i Sverige.

Anders Davidsson kommenterer:

- Den kombinerede varemærkestrategi har givet store effektivitetsforbedringer i vores forsyningskæde. Vi har nu besluttet at relancere Kansas og Fristads som selvstændige varemærker for at udnytte disse to ikoniske og originale mærkers potentiale, samtidig med at vi vil dele mange produkter i de to varemærkers udbud. Kansas og Fristads er populære varemærker med en stærk arv. De er begge kendte blandt deres kunder for deres brede sortiment af funktionelt og komfortabelt arbejdstøj af høj kvalitet. Jeg er stolt af at være med til, at give de originale Kansas og Fristads varemærker tilbage til brugerne af arbejdstøj. Jeg er begejstret over den rejse, vi har foran os.

-kj

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

28/4 2017
Arbejdstøj VærktøjAfstandsmålerAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerBearbejdningsmaskinerBefæstigelseBeskyttelsesdragterDiamantborDiamantværktøjDrejeværktøjEl værktøjFaldsikringHåndværktøjHovedværnIndustristøvsugereIsoleringsholderLaserLasermålerLinie- og punktlaserMåleværktøjMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruefundamenterSkruerSlibeserviceStål skruerStålåseTyverimærkning værktøjVægsavVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder