LCA
LCA
scroll
Værktøjsmastodont bliver endnu større Fra venstre: KJV’s direktører, Henrik og Kristian Løftgaard, og Claudio Christensen, adm. direktør for Ahlsell Danmark.

Værktøjsmastodont bliver endnu større

Den specialiserede industrileverandør KJV bliver en del af Ahlsell-gruppen og fortsætter som selvstændig virksomhed og med eget navn og brand i Ahlsell Danmark, som består af Sanistål, Ahlsell REF og Vvs-Trading

Ahlsell Danmark har indgået aftale om at købe KJV, som er en af Danmarks førende leverandører af skærende værktøjer, transmissioner, værktøj, tekniske artikler, værktøjsmaskiner og automationsløsninger til virksomheder inden for især jern- og maskinindustrien. Købet er betinget af konkurrencemyndighedernes accept.

Købet er det første af sin art, efter at Ahlsell Danmark i februar 2023 overtog Sanistål og afnoterede selskabet fra Nasdaq Copenhagen. Med KJV's mangeårige erfaringer og unikke tekniske kompetencer udvider Ahlsell Danmark kerneforretningen inden for industrisegmentet.

- Vi har en strategisk ambition om at vokse i Danmark og blive endnu mere relevante i markedet. Købet af KJV er et vigtigt skridt i den udvikling, hvor vi udvider vores kerne og vil kunne tilbyde industrikunderne både et bredere sortiment og dybere faglige kompetencer, siger Claudio Christensen, der er adm. direktør for Ahlsell Danmark.

KJV blev stiftet i 1956 som Kurt Jørgensen Værktøj, er overvejende familieejet og beskæftiger 110 medarbejdere fra syv lokationer i Danmark inkl. administrativt hovedsæde og centrallager i Odense. Virksomheden er veldrevet med en pæn vækst og stigende aktivitetsniveau gennem årene.

KJV fortsætter uændret efter ejerskiftet med eget navn og organisation, ligesom direktionen, hvor brødrene Henrik og Kristian Løftgaard deler direktørposten, også fortsætter på samme vis.

- Vi får med Ahlsell-gruppen en langsigtet, ambitiøs og stærk ejer, som kender vores kompetencer og forstår kulturen og vores måde at gå til kunderne på. De vil kunne være med til at realisere potentialet i KJV fuldt ud, siger adm. direktør Henrik Løftgaard, som suppleres af meddirektør Kristian Løftgaard:

- Der venter en spændende fremtid, hvor vi sammen vil identificere nye muligheder, så vi kan bygge videre på KJV’s værditilbud om at forbedre kundernes konkurrenceevne og bundlinje via fremsynet rådgivning, innovative produkter og rettidig levering.

KJV står stærkt i segmentet af mindre og mellemstore virksomheder og servicerer i dag 6500 industrikunder. Industrileverandøren tilbyder mere end 65.000 produkter, der leveres dag til dag fra centrallageret i Odense. Hertil har kunderne adgang til over 200.000 produkter fra KJV's online webshop, og virksomheden ekspederer flere end 100.000 forsendelser om året.

Før købet af KJV beskæftiger Ahlsell Danmark ca. 850 medarbejdere i tre forretningsenheder: Sanistål, Ahlsell REF og Vvs-Trading.

Ahlsell Danmark forventer flere opkøb i de kommende år, fortæller adm. direktør for Ahlsell Danmark Claudio Christensen:

- Vi etablerede i foråret en selvstændig M&A-enhed. Det giver os et fokus og mulighed for at finde de særlige virksomheder, hvor vi kan gøre en forskel, og som kan udvide eller supplere vores eksisterende forretning i Danmark bedst muligt, siger han.

-dc

22/11 2023