Aktuelle nyheder - VVS

Danskerne vil have doucheEt pilotprojekt gav en beboer i Kanalhusene i den nye bydel, Aarhus Ø, det toilet, han havde drømt om.

Danskerne vil have douche

Efterspørgslen på douchetoiletter stiger, og som installatør kan man sagtens udskifte cisternen og få et tilfredsstillende resultat, viser pilotprojekt fra Aarhus

Del artiklen på

Danskerne har fået øjnene op for douchetoilettet, og det kræver nogle gange en ny og kreativ
tankegang hos installatørerne. Aarhusianske Frede Andersen VVS fik tidligere på året en henvendelse fra en beboer i Kanalhusene i den nye bydel, Aarhus Ø.

Han havde netop overtaget sin nybyggede lejlighed, hvor det hele spillede – der manglede bare det douchetoilet, han havde set sig lun på, fra Geberit. Og det kunne kun lade sig gøre at installere, hvis cisternen blev udskiftet. Blandt andet fordi byggeriet er af beton, syntes opgaven relativ kompleks ved første øjekast, men projektet endte med at overraske positivt – både for beboeren og VVS'eren.

Langt lettere end forventet
Montøren Frederik Thomsen kastede sig over projektet, som han trods mange års erfaring aldrig havde prøvet før. Blot seks timer senere havde han installeret den nye cisterne.

- Det var langt lettere, end jeg havde forventet. I dette tilfælde var der heldigvis et teknikrum på bagsiden, hvilket betød, at jeg kunne komme lettere til, uden at der var behov for en murer og maler. Toilettet endte med at stå knivskarpt, og beboeren blev meget glad, fortæller Frederik Thomsen.

Hos Frede Andersen VVS håber man, at denne case vil inspirere andre, der drømmer stort, til at se muligheder frem for begrænsninger.

Stigende efterspørgsel på douchetoilettet
Hos både Frede Andersen VVS og Geberit oplever man en stigende interesse for douchetoilettet:

- Det er tydeligt at mærke, at danskerne er blevet mere interesserede i douchetoilettet. De vælger det primært til på grund af den øgede komfort, hygiejne og wellness-følelsen. Mange hører om det fra nogle, de kender, der har det. Det understreger også, at danskerne er blevet mindre berøringsangste i forhold til at tale om hygiejne, fortæller Peter Mølgaard Hansen, Sales Manager hos Geberit.

-dc

Læs mere om VVS

17/1 2022