Aktuelle nyheder om byggebranchen - VVS

Tag en søndagstur i tunnel under vandetTuren gennem den 320 meter lange tunnel anslår HOFOR vil tage 20-30 minutter

Tag en søndagstur i tunnel under vandet

Der bliver tale om dybdegående underholdning, når HOFOR inviterer københavnere på tur i den nye fjernvarmetunnel mellem Islands Brygge og Kalvebod Brygge - søndag den 5. februar

Del artiklen på
Har du nogensinde prøvet at gå under vandet? På Varmens Dag, den 5. februar, giver forsyningsselskabet HOFOR dig muligheden for – tørskoet – at komme fra Islands Brygge til Kalvebod Brygge uden brug af hverken bro eller båd.

HOFOR har nemlig  i de seneste par år under havnen bygget en tunnel, der skal være med til at sikre forsyningen af fjernvarme til kunderne i Indre By. Nu står tunnelen færdig, og HOFOR bruger derfor Varmens Dag 2017 til at åbne dækslerne til dybet for alle københavnerne.

- Vi skal først og fremmest levere grøn og sikker fjernvarmeforsyning til vores kunder, men hvorfor ikke benytte Varmens Dag i år til at vise københavnerne den nye tunnel mellem de to brygger og lade dem tage turen igennem, så de kan sige, at ’de har prøvet at gå under vandet i Københavns Havn? Og vi stiller selvfølgelig op med nogle af vores garvede driftsfolk, der også kan fortælle lidt mere om både byggeriet og vores fjernvarmeforsyning generelt,  fortæller sektionsleder hos HOFOR, Bo Jensen-Møller.

Kun den ene vej
Bo Jensen Møller understreger, at der kun er mulighed for at gå den ene vej – fra Islands Brygge til Kalvebod Brygge – så sætter man fx sin cykel eller bil ved nedgangen, så må man retur over Bryggebroen eller Langebro for at hente den. Der er heller ingen elevator, så man skal kunne klare trapper både 25 meter ned og 25 meter op på den anden side.

- Nedgangen er på Islands Brygge-siden, nær Kulturhuset, og alle er velkomne. Dog må vi nok sige, at hvis du er gangbesværet, så går det ikke i denne omgang. Småbørnsforældre skal huske på, at de ikke kan få barnevogn eller lignende med, men der er plads nok til at gå i tunnelen med den lille på armen, hvis blot man går forsigtigt, forklarer Bo Jensen-Møller, der anslår, at man nok sammenlagt skal sætte 20 til 30 minutter af til oplevelsen i dybet.

- Jhn

Tid og sted:

Søndag den 5. februar kl. 11-14. Nedgang til tunnel er på Islands Brygge nær Kulturhuset.

Fakta om HOFORs fjernvarmetunnel under havnen

Løber mellem Islands Brygge og Kalvebod Brygge
320 meter lang
3 meter i diameter
Har en 25 meter dyb skakt på hver side
Nedgange nær Islands Brygge Kulturhus og Falckhuset på Kalvebod Brygge
Læs mere om fjernvarmetunnelen på hofor.dk her

Læs mere om VVS

19/1 2017