Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

28 % flere konkurser i byggeriet

I første halvdel af 2018 har der været en markant stigning i antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen, hvis man sammenligner med sidste år

Del artiklen på

Ifølge Danmarks Statistik var der i juni måned 85 konkurser, og det bringer antallet af konkurser i første halvår op på 468. Det er en stigning på 28 % ift. 2017, hvor der var 365 konkurser i samme periode.

- Det er ikke rar læsning, når man ser på omfanget af konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det vidner om en branche, hvor der selv i gode tider er kamp om opgaverne, siger analysechef Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri.

Færre medarbejdere rammes
Der er dog lyspunkter, når man dykker lidt mere ned i tallene. Andelen af virksomheder, der ikke har nogen ansatte og en omsætning på mindre end én million kroner, er stigende. Der er samtidig færre beskæftigede, som er blevet berørt af konkurserne.

- Der er heldigvis positive elementer i tallene. Gennem de seneste år har der været en større del af konkurserne, som rammer virksomheder uden den store aktivitet. Det er rigtigt positivt, da der så er færre medarbejdere, der bliver ramt af konkurserne. Konkurstallene ser derfor værre ud, end de egentlig er, siger Andreas Fernstrøm.

Du kan se et udsnit af den seneste uges konkurser i byggebranchen her.

-kj

Læs mere om Byggeri

5/7 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder