bygma
bygma
scroll
ADVARSEL: Hvidvasklov er en glidebane på vejen mod afskaffelse af kontanter

ADVARSEL: Hvidvasklov er en glidebane på vejen mod afskaffelse af kontanter

Danmarksdemokraterne advarer i betænkningsbidraget til ændringen af Hvidvaskloven mod, at konsekvenserne på længere sigt er en afskaffelse af kontanter

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I forbindelse med Hvidvaskloven nedsættes kontantforbudsgrænsen til 15.000 kroner, og det mener Danmarksdemokraterne er et skridt ud på en glidebane, hvis reelle formål er at afskaffe kontanter i Danmark:

- Lovforslaget er en farlig glidebane på vejen mod det kontantløse samfund, lyder det i betænkningsbidraget.

I 2021 trådte nye regler i kraft, så butikker og virksomheder ikke måtte modtage mere end 20.000 kroner. i kontanter fra kunder. Tidligere lå kontantforbudsgrænsen på 50.000 kroner.

Sænkes til 15.000 kroner
Med lovforslaget bliver kontantforbudsgrænsen sænket endnu en gang til 15.000 kroner:

- Vi mener, at lovforslaget er en alvorlig indgriben i borgernes privatliv og retten til at bruge det betalingsmiddel, borgerne selv foretrækker.

- Særligt er vi bekymrede for, hvilke konsekvenser lovforslaget vil få for vores ældre medborgere, som risikerer at blive kriminaliserede, blot fordi de er mest trygge ved at benytte kontanter som betalingsmiddel.

- Endelig vil lovforslaget også få store konsekvenser for især små og mellemstore virksomheder, som eksempelvis cafeer og pizzeriaer, da de ikke længere vil have mulighed for at foretage større indkøb en gros med kontanter,

7/2 2024