Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Fem projekter kæmper om at blive årets sundhedsbyggeriDemenslandsbyen Tornhøjhaven i Aalborg er blandt de nominerede. Foto: Friis & Moltke Architects.

Fem projekter kæmper om at blive årets sundhedsbyggeri

Fem projekter er nomineret til Nohrcons pris. Afstemningen er nu åben, og der kan stemmes indtil d. 1. maj

Del artiklen på

De seneste 10 år har Nohrcon sat fokus på fremtidens sundhedsbyggeri med årlige konferencer om hospitaler og plejeboliger, og i år er de lagt sammen i temaugen 'Fremtidens sundhedsbyggeri 2019', hvor man for anden gang kårer Årets sundhedsbyggeri.

Kåringen d. 8. maj skal sætte ekstra fokus på de projekter, der kan tjene som eksempel for andre således, at fremtidens hospitaler, plejeboliger og sundhedscentre bygger videre på de dyrebare erfaringer, der er opnået med positive resultater. Igen i år har en jury bestående af nøje udvalgte fageksperter nomineret fem projekter, og heriblandt er en række indsendte forslag, som nu er sat til offentlig afstemning online:

De fem nominerede projekter er Center for Sundhed i Holstebro, Demenslandsbyen Tornhøjhaven i Aalborg, Nyt Psykiatrisk Center i Skejby, Seniorboligerne i Diakonissestiftelsen på Frederiksberg og Hvidovre Sundhedscenter i Hvidovre.

Nye tendenser
I årets afstemning er der udover et nyt psykiatrisk hospital til 1,3 mia. kr. blevet plads til to sundhedscentre, en demenslandsby og et seniorbofælleskab. Ifølge Nohrcon vidner dette om de tendenser, der for alvor slår igennem nu:

- Eksisterende funktioner lægges sammen i nye sundhedscentre, og ældrebyggeri har fået endnu større fokus på hjemlighed og fællesskab. Et stort skridt væk fra det institutionelle, som har præget sundheds-, psykiatri- og ældresektoren i årevis. De fem projektteams har løst vidt forskellige opgaver, som dog alle har det tilfælles, at funktionalitet og æstetik skulle gå op i en højere enhed med øje for alles velbefindende herunder beboere, patienter, personale og pårørende  - alt efter formål, lyder det.

Frem til d. 1. maj kan man afgive sin stemme ved at følge dette link. Prisen uddeles d. 8. maj på Nohrcons konference 'Fremtidens sundhedsbyggeri 2019', der finder sted på Scandic Sydhavnen i København.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder