Aktuelle nyheder - Byggeri

Holbæk Sportsby stak af fra konkurrenterneDet har kostet 325 mio. kr. at bygge sportsbyen, der består af ca. 23.000 m² bygning og 47 ha udendørs arealer med bl.a. fodboldbaner, fodbold- og atletikstadion, stisystem til mountainbiking m.v.

Holbæk Sportsby stak af fra konkurrenterne

Det blev Holbæk Sportsby, der løb med prisen som Årets idrætsbyggeri 2020 i forbindelse med temadagen ’Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter'

Del artiklen på

Kultur - Arkitektur

Det var en offentlig afstemning og en fagjury, der tilsammen afgjorde, at et af Skandinaviens største idrætsanlæg fortjente den nystiftede pris. Juryen fremhævede bl.a. den visionære sportsby for at samle alle idrætsfaciliteter under ét tag og dermed fremme synergi i foreningslivet. Borgmesteren glæder sig over alle de mennesker, der hver dag fylder de nye rammer ud.

Nohrcon, der har taget initiativ til prisen, har i flere år kåret Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri. I 2020 er prisuddelingen så udvidet til også at omfatte Årets Idrætsbyggeri pga. samfundets øgede fokus på sundhed og krav om flere tidssvarende og flerfunktionelle idrætsfaciliteter.

Kåringen af Årets idrætsbyggeri har til formål at sætte fokus på og debattere godt idrætsbyggeri til inspiration for andre og til gavn for landets borgere. Det er også baggrunden for temadagen ’Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter’, hvor vinderprojektet blev offentliggjort ved en rundvisning i sportsbyen.

Holbæk Sportsby vandt foran de tre andre nominerede: Amager Bakke, København S, Helsingør Stadion og K.B. Hallen, Frederiksberg.

En samlende sportsby
Holbæk Sportsby stak af fra konkurrenterne og vandt i fornem stil den offentlige afstemning om Årets idrætsbyggeri 2020. De mange positive kommentarer i afstemningen vidner om stor tilfredshed og tilslutning, både i idrætsforeningerne, lokalsamfundet, men også regionalt, til de flotte faciliteter, der inspirerer til fællesskab.

Indendørs er der badminton-, tennis- og squashbaner, svømmehal, bordtennissal, fitnesscenter, håndboldbaner, klubzone, administration, møde- og konferencecenter, VIP-lounge, café, sundhedscenter og omklædningsrum. Udendørs er der 47 ha baneanlæg og rekreative arealer, bl.a. 10 fodboldbaner, fodbold- og atletikstadion, tennisbane, padelbaner, stisystem til løbetræning/mountainbike/ridning, petanquebaner ved sundhedscenterets sansehave, som også fungerer som ’nudging-zone’, der skal inspirere brugerne til at blive en del af foreningslivet.

Holbæk kan med de nye rammer om idrætten være vært for både nationale og internationale stævner. Sportsbyen giver samtidig gode muligheder for, at almindelige borgere kan udfolde sig fysisk, både sammen og hver for sig: Imens børnene er til f.eks. håndbold, fodbold eller tennis, er mor og far i svømmehallen eller i fitnesscenteret. På den måde understøtter Sportsbyen det aktive familieliv og fremmer folkesundheden og fællesskabet.

Borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen, er ikke overraskende både stolt og glad over, at Holbæk Sportsby har modtaget prisen som Årets Idrætsbyggeri 2020. - Et byggeri er meget mere end bare væggene og rammerne. Så jeg vil gerne sende en stor ros til alle de mennesker, der hver dag er med til at holde væggene og fylde rammerne ud. Det imponerer mig at se, hvordan foreningerne arbejder med at styrke fællesskabet, og jeg glæder mig meget til at fortsætte samarbejdet om at udvikle sportsbyen.

Artiklen fortsætter under billedet...
Indendørs er der bl.a. blevet plads til tennis- og squashbaner, svømmehal, bordtennissal, fitnesscenter, håndboldbaner, klubzone, administration, møde- og konferencecenter, VIP-lounge, café, sundhedscenter og omklædningsrum.

Ros fra brugerne
Mere end 1200 havde stemt på sportsbyen i forbindelse med konkurrencen. Roserne lød bl.a. således:

’Den har tilført byen så meget god energi - og den kan bruges bredt både til idræt, fester og loppemarked.’

’Der burde være en sportsby i alle byer.’

’Det er et særdeles visionært projekt, der viser vejen for fremtidens idrætsliv i Danmark - både i forhold til optimering af faciliteter og i særdeleshed i forhold til at forene og udvikle fællesskab og sociale relationer.’

’Det er ikke fancy og prangende, men det er funktionelt og rammer bredden. Et skønt sted at mødes.’

’Fantastisk samlingspunkt for by/opland og kulturer - alt i én. Vi lever der nærmest.’

’Helt fantastisk projekt - er ikke set magen til i hele Skandinavien - sublim måde at samle forskellige idrætsgrene, og en god måde at få flere folk til at dyrke motion (inkl. undertegnede, som er startet med to nye sportsgrene).’

’Holbæk Sportsby er for mig blevet det nye La Santa sport. Kun solen og det varme vejr mangler.’

’Jeg er der ca. 6 gange om ugen og jeg ELSKER det. Holbæk Sportsby har så mange tilbud, både til børn, unge og ældre. Jeg har fået mange nye skønne bekendtskaber gennem Holbæk Sportsby, og det er jeg taknemmelig for.’

’Mere end et byggeri... et byggeri der skaber rammer for fællesskab og sammenhold i hele byen.’

’Det summer af liv fra morgen til aften og alt er synligt, så man kan lade sig inspirere.’

Bag vinderprojektet, der omfatter Ca. 23.000 m² bygning og 47 ha udendørs arealer, står:
- Bygherre: Fonden Holbæk Sportsby/Holbæk Kommune
- Arkitekt: Kullegaard A/S
- Ingeniør: Torkil Laursen A/S, OBH Gruppen A/S, ISC A/S
- Entreprenør: Morten C. Henriksen A/S
- Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund A/S

Nicolas Munkø, der er deisgnleder og medejer i Kullegaard, udtaler:

- Holbæk Sportsby er i høj grad udviklet på baggrund af ønsker og behov fra kommunens foreninger. Prisen for Årets Idrætsbyggeri 2020 betyder for os, at vi er lykkedes med at lytte til de mange interessenter, der har været involveret i tilblivelsen. Det er et projekt, som skal tilgodese mange forskelligartede behov og har en stor betydning for foreningslivet i Holbæk samt den regionale udvikling. Det er vi hos Kullegaard umådelig stolte af at have ydet et bidrag til. Særligt er vi ydmyge overfor, at kåringen sker på baggrund af stemmer, givetvis fra mange af husets brugere. Der er en fin symbolik i, at det er de mennesker, som huset er tegnet til, der har stemt på projektet, som vinder konkurrencen. Tusind tak for det.

-los

Læs mere om Byggeri

27/2 2020
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.