Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Markant flere EUX-elever og -praktikpladser

Antallet af unge, der tager en EUX-uddannelse i byggeriet er steget markant, og det samme er antallet af praktikpladser

Del artiklen på

I februar var knap 550 EUX-elever i lære i en bygge- og anlægsvirksomhed, viser de seneste tal fra Undervisningsministeriet. Det er 125 flere end samme tidspunkt sidste år og en stigning på næsten 30 % på kun et år.

- I Dansk Byggeri er vi glade for, at der er indgået så mange uddannelsesaftaler med elever på EUX-uddannelserne. EUX er et godt alternativ for de elever, der ud over en håndværkeruddannelse også ønsker at tage en række fag på gymnasieniveau. I virksomhederne lærer de at bruge hænderne og arbejde med det praktiske og byggefaglige, siger underdirektør Louise Pihl fra Dansk Byggeri.

Inden for byggeriet er det muligt at tage en EUX-uddannelse som tømrer, murer, anlægs- og bygningsstruktør. Tømreruddannelsen er klart den mest populære med 492 elever i lære. Mens der er 37 murere, 13 anlægsstruktører og fem bygningsstruktører i lære.

- Tømrer-EUX'en er blevet rigtig populær blandt de unge, og den har været med til at sikre, at flere unge er begyndt at vælge erhvervsuddannelserne, siger Louise Pihl.

Mens antallet af praktikpladser i byggevirksomhederne er steget støt de seneste år, er antallet af EUX-elever, der tilbringer en del af praktiktiden i et praktikpladscenter, stagneret. Flere og flere EUX-elever får en praktikplads hurtigere. Men i februar var godt 200 elever tilknyttet et praktikpladscenter.

- Jeg synes, at en stigning i antallet af praktikpladser for EUX-elever på næsten 30 % på et år er flot. Og vi glæder os over, at bygge- og anlægsvirksomhederne i forvejen er en af de brancher, der har øget antallet af praktikpladser allermest de seneste år. Men vi ser gerne, at flere EUX-elever får en praktikplads på en virksomhed, siger Louise Pihl.

En EUX-elev har fag som dansk, engelsk og matematik på gymnasieniveau, og EUX giver adgang til videregående uddannelser på samme vilkår som en gymnasial uddannelse. Til gengæld tilbringer eleverne kortere tid i praktik på virksomheden.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder