Aktuelle nyheder - Byggeri

Nye veje og store anlæg til Femern-forbindelsenHitachi ZX130LC-6 har en arbejdsvægt på 14,4 tons. Foto: Nils Holm

Nye veje og store anlæg til Femern-forbindelsen

Projekterne er mange for MSE Entreprise, der har styrket maskinparken med en ny Hitachi ZX130LC-6 gravemaskine

Del artiklen på

Anlæg af 1 km omfartsvej til erhvervshavnen i Rødby. Udgravninger for arkæologer af et areal på 150 hektarer. Etablering af veje og indkørsler til det nye camp-område, der skal huse 2.800 arbejdere. Nedgravning af 16 km elkabler og andre forsyningsledninger. Etablering af Ny Strandholm Sø og Mose.

Det er blot nogle af de opgaver ved anlægget af Femern-forbindelsen, som har fået MSE Entreprise A/S til at opgradere sin maskinpark med en ny Hitachi-gravemaskine. Her lægger virksomheden fra Nørre-Alslev vægt på maskinførernes ønsker og krav:

– Vi fik pris på Hitachi og to andre mærker. Efter prøvekørsler valgte vi at lade det være op til vores maskinfører at afgøre det – og han mente, at kørekomfort og hydraulik er bedre i Hitachis maskiner. Og da vi generelt har faste førere på vores maskiner, skal de have stor indflydelse på maskinvalget, fortæller direktør Jan Sørensen.

Vejen til Femern
MSE Entreprises nye Hitachi ZX130LC-6 arbejder med anlæg af en vej, der vil afhjælpe transporten af materialer til byggeriet af den faste forbindelse:

– Det er en ny vej til erhvervshavnen i Rødby, så tung trafik ikke skal gennem selve byen. De første opgaver på Femern-forbindelsen er gået i gang. Der skal køres mange materialer ind, især til den kommende fabrik for tunnel-elementer. Derfor starter den nye omfartsvej ved motorvejsafkørsel 50, forklarer Jan Sørensen.

Maskinfører John Madsen:

– Det er virkelig en god maskine, hvor hydraulikken er helt i top. Det virker bare, så når jeg retter af, skal jeg kun over det én gang – modsat flere andre maskiner, jeg har kørt med. Det handler om, hvad der er målbart i hverdagen, og Hitachi fungerer bare.

– GPS’en viser mig, hvor vejbrønde, kloakker og kantstenene er. Alt det, jeg skal grave efter. Samtidig er brydekraften stærk, og maskinen løfter godt. Jeg har citybom på, og det er jeg glad for.

Service er afgørende
Opgaver på et projekt som Femern-forbindelsen kræver højeste driftssikkerhed, og derfor har MSE Entreprise valgt en komplet serviceaftale på den nye maskine:

– Vi giver en timepris, og så står H.P. Entreprenørmaskiner for al service og reparationer i op til 5 år, svarende til 8.000 kørte maskintimer. Vi har ikke selv værksted, servicebiler eller noget andet, og HPE kommer hurtigt, når der er brug for det. Hver måned får vi rapporter med maskinernes vedligeholdelsesstatus, brændstofforbrug, olieanalyser, CO2-udledning, antal timer i drift og andre data, siger Jan Sørensen.

Stort område i forandring
Som ved alle byggeprojekter skal fortidsminder respekteres, og derfor skal arkæologer have mulighed for at gennemgå de 150 hektarer, Femern-projektet vil brede sig over på det sydlige Lolland. Her står MSE Entreprises maskiner for de indledende udgravninger.
Samtidig skal naturen og dyrelivet tilgodeses, og derfor skal flere vådområder flyttes og genetableres. Her har entreprenørvirksomheden bl.a. fået til opgave at anlægge Ny Strandholm Sø på 5 hektarer.

Den kommende Femern-forbindelse bliver Danmarkshistoriens største byggeri. Den 18 km lange sænketunnel med to motorvejsrør og to jernbanerør vil spare de rejsende på strækningen for cirka én time hver vej.

Læs mere om Byggeri

9/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne