left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nyt bolig- og erhvervsområde på Falck-grund

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard og pensionsselskabet PKA har købt Falckgården og den tilhørende grund på Trindsøvej i Aarhus

Del artiklen på

Et nyt bolig- og erhvervsområde, der skal erstatte den nuværende Falckgård på den ca. 10.000 m2 store grund på Trindsøvej langs åen i Aarhus, er netop blevet købt af entreprenørvirksomheden A. Enggaard og pensionsselskabet PKA. Sælger af grunden er Falck, der ønsker at samle sine aktiviteter i nye lokaler efter, at virksomheden ikke længere er ansvarlig for områdets brandslukning. Falck fortsætter i bygningerne de kommende år, og i mellemtiden går udviklingsarbejdet i gang:

- Vi er meget glade for, at vi med dette projekt i den indre del af kommunens nye brokvarter nu kommer til at involvere os endnu mere i den omfattende byudvikling langs åen. Byudvikling med fokus på byliv og bydele, der hænger sammen, er blevet en stor del af vores varemærke, og vi glæder os til endnu et samarbejde med kommunen om udvikling og ikke mindst til at bidrage med vores ideer og erfaring, fortæller afdelingschef i A. Enggaard, Jens Skinnebach.

Han tilføjer, at det egentlig udviklingsarbejde er i sin indledende fase, men han forventer, at grunden kommer til at rumme et bebygget areal i omegnen af 20.000 til 25.000 etagekvadratmeter:

- Nu skal vi så i samarbejde med kommunen finde frem til den rette fordeling mellem forskellige boligtyper og byrum, men også mellem bolig og erhverv. Boliger kommer til at tegne sig for størstedelen af etagekvadratmeterne, mens fokus også bliver rettet mod at udnytte områdets attraktive placering tæt på midtbyen og tæt på åen bedst muligt samt ikke mindst på at binde området sammen med de øvrige projekter langs Søren Frichs Vej.

En attraktiv investering
Hos medinvestor, pensionsselskabet PKA, glæder man sig ligeledes over at blive en del af endnu et byomdannelsesprojekt i Aarhus.

- Vi har fulgt Aarhus Kommunes udviklingsplan for det nye brokvarter langs Søren Frichs Vej, og her kommer Falckgrunden til at blive en vigtig del af hele projektet i kraft af bl.a. den bynære placering. Derfor ser vi også på Falckgrunden en mulighed for at lave en attraktiv investering til vores medlemmer, ligesom at det er tilfældet flere andre steder i Aarhus, hvor PKA gennem de seneste år også har investeret, siger ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe.

Blandt PKA's øvrige projekter i Aarhus, hvor de samarbejder med netop A. Enggaard, kan nævnes byomdannelsesprojekter i henholdsvis Ceresbyen, Skejby, Brabrand og seneste det igangværende projekt ved Ringgadebroen og Godsbanen, der går under navnet Brokvarteret. Her ventes byggeriet af bl.a. ca. 750 boliger at blive skudt i gang inden sommerferien i år.

A. Enggaard forventer, at byggeriet på den nyerhvervede Falck-grund kan starte i 2021, hvor Falcks nuværende kontrakt på ambulancedriften udløber.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder