Aktuelle nyheder - Byggeri

Årets skolebyggeri er kåretFoto: Kant arkitekter.

Årets skolebyggeri er kåret

Holbergskolen i København NV er kåret som Årets skolebyggeri 2019 foran fire andre nominerede skoleprojekter

Del artiklen på

Arkitektur - samfund

Det er syvende gang, at Nohrcon uddeler prisen Årets skolebyggeri, der har til formål at øge interessen for og indsigten i godt skolebyggeri. Dette var også i fokus på konferencen 'Fremtidens skole og læringsrum' på Scandic Sluseholmen i København, hvor Holbergskolen i går blev æret foran en stor forsamling.

En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde tilsammen, at det i år var et renoveringsprojekt, der fortjente den prestigefulde pris:

- Der er gjort meget for at udvikle skolens rum med respekt for den oprindelige bygning både mht. valg af gulvbelægning, vinduer og lofter. Således bærer renoveringen præg af at være foretaget med en klar æstetisk sans for deltaljer, materialer og farver i sammenhæng med skolens funktioner, krav og anvendelse. Projektet kombinerer på fineste vis respekten for det oprindelige byggeri og den tids holdninger til skole, didaktik og pædagogik - og så moderniseringen i en bygningsmæssig optimering og anvendelse, som matcher nutidens behov. Som renoveringsprojekt - superflot, lød det bl.a. fra fagjuryen.

Klar til fremtiden
Holbergskolen fra 1953 er i bevaringsværdiklasse fire og har gennemgået en omfattende helhedsrenovering. Resultatet er et inspirerende, tidssvarende og energirigtigt læringsmiljø, som bl.a. har givet nye pædagogiske muligheder for gruppearbejde.

Som mange andre danske folkeskoler fra perioden med røde murstensfacader og teglstenstag oplevede Holbergskolen i Københavns Nordvestkvarter udfordringer med slidte bygninger, der ikke matchede nye læringsmetoder eller pædagogiske ambitioner. Målet var derfor at gennemføre en nænsom renovering i tråd med den oprindelige skoles høje kvalitet, arkitektoniske vision og håndværksmæssige omhu, der ville ajourføre skolens bygninger til nutidige krav til indeklima, akustik og fleksible læringsmiljøer.

- Holbergskolen og Lundehusskolen var de første to projekter, som vi startede op i Trust for næsten tre år siden. Vi er rigtig stolte over, at begge projekter blev nomineret til Årets Skolebyggeri. Med stor respekt for arkitekt Carl H. Nimbs smukke bygning fra 1953 er det lykkes at fremtidssikre Holbergskolen i form af energirenovering og indeklima, som svarer til de fremtidige krav herunder akustikregulering. Der er etableret nye pædagogiske rum både inde og ude, hvor børn og forældre bl.a. kan se og mærke, at upcycling af byggematerialer ikke længere blot er noget, som politikerne taler om, udtalte Uffe Bay-Smidt, der er partner hos Kant Arkitekter.

Helhedsrenoveringen var på 9500 m2 og med en anlægssum på 82 mio. kr.

Teamet bag vinderprojektet:
- Bygherre: Københavns Kommune, ByK
- Team: Trust (Strategisk partnerskab)
- Arkitekt: Kant arkitekter
Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma
- Landskabsarkitekt: GHB Landskabsarkitekter
- Ingeniør: Dominia & Norconsult
- Entreprenør: Enemærke & Petersen
- Andre involverede: Krydsrum Arkitekter/Reskur

De fem nominerede projekter:
- Fyns HF, Odense
- Grøndalsvængets Skole, København NV
- Lundehusskolens autismeafsnit, København Ø
- Roskilde Festival Højskole, Roskilde
- Holbergskolen, København NV

-kj

Læs mere om Byggeri

3/10 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.