left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Spiralformede snegleboliger i Nye

Spiralformede snegleboliger i Nye

Sneglehusene indeholder 93 boliger på i alt 9500 m2 og er tegnet af BIG. Tækker Group er bygherre på projektet, og der er netop indgået totalentreprisekontrakt med Cj Group

Del artiklen på

Sneglehusene opføres i Nye, som er en helt ny og anderledes bydel, der udfolder sig over 1.500.000 etagekvadratmeter tæt på Aarhus. Med udsigt til Egå Engsø vokser byen stille og roligt frem, og den skal være bæredygtig i såvel miljømæssig, økonomisk som social forstand, og der er planlagt 8-10.000 boliger med 15-20.000 indbyggere i syv bydele. Beboerne skal køre i delebiler eller tage Letbanen, haverne skal være fælles og indgå i utraditionelle fællesskaber, og byen skal have flytbare boliger til allergikere.

I Nye byder Sneglehusene på en utraditionel spiralformet struktur. Byggeriet indeholder 93 ejerlejligheder og varierer i højden fra en til fire etager. Bebyggelsens spiral brydes på udvalgte steder, så gårdhaven både visuelt og fysisk bliver forbundet til naboerne og det grønne område.

Den aarhusianske entreprenørvirksomhed, Cj Group, har været involveret i udarbejdelse af dispositionsforslag på Sneglehusene og bidraget med økonomisk og byggeteknisk sparring.

Jørn Tækker, der er ejer af Tækker Group og projektets bygherre, købte for ca. 10 år siden de første jordarealer til byen og har siden drømt store tanker om fællesskab, grøn omstilling og deleøkonomi på hidtil usete måder:

- Jeg har helt bevist valgt både store og mindre arkitektfirmaer til Nye, og entreprenørerne er også forskellige. Mit foreløbige indtryk af samarbejdet med Cj Group er yderst positivt. Det er faktisk et af de bedste forhandlingsforløb, jeg har været med til. Vi mærker et klart ønske om at lave et optimeret byggeri, der både tilfredsstiller BIG og os, og vi oplever ikke den sædvanlige entreprenørrolle, hvor alt udmyntes i penge ved selv små ændringer. Jeg håber og tror, at byggeprocessen bliver ligeså god, for så har vi fundet en entreprenør, vi gerne vil samarbejde med i fremtiden, siger Jørn Tækker.

-kj

Læs mere om Byggeri

25/6 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.