bygma
LCA
scroll
Trappen skal matche lejligheden
Københavnske ejer- og andelsforeninger fokuserer i stigende grad på opgangens og trappens udseende og tilstand.

Trappen skal matche lejligheden

I takt med at flere og flere familier vælger at blive boende i København, vælger stadigt flere at opgradere gulvene i opgangene. Dupa Gulve forventer at behandle 40 københavnske opgange i 2015

København er blevet en attraktiv by at bo og arbejde i. Færre flytter væk. De vil blive i byen tæt på det hele. Derfor skal lejligheden og omgivelserne også optimeres med altaner og tagterrasse.

Traditionelt har gulvet i opgangene ikke været et område, de fleste ejer- og andelsforeninger har prioriteret højt, men nu ses en tendens til at opgradere opgangen med et slidstærkt gulv, som matcher ejendommenes flotte ydre.

”Det er paradoksalt, at folk køber lejligheder for millioner og bruger tusindvis af kroner på altaner, facaderenoveringer og interiør, men trappeopgangene – som er noget af de første, vi ser – ligner noget, der er løgn og kan samtidig være en stor bakteriebombe. Nu ser vi dog en tendens til, at ejer- og andelsforeninger i stigende grad også fokuserer på opgangens og trappens udseende og tilstand, siger Claus Strøyer, der er adm. direktør i Dupa Gulve.

Generel tendens
Claus Strøyer har mere end 25 års erfaring fra rengøringsbranchen med firmaet Strøyer + Strøyer, som han driver sammen med sin bror Michael Strøyer.

Her lagde de to brødre mærke til, at linoleumsgulve ofte var i dårlig stand og tidskrævende og besværlige at rengøre. Der måtte være smartere materialer, som var lettere at vedligeholde. Af den erkendelse udsprang Dupa Gulve.

Dupa Gulve har specialiseret sig i at behandle linoleumsgulve med Polyurethan. I stedet for at udskifte hele gulvet – som ofte kan være en dyr investering for ejer- og andelsforeningen – behandler Dupa Gulve det eksisterende gulv med det millimetertynde Polyurethan, som er fire gange så slidstærkt som en traditionel epoxybelægning.  

- Vi har det sidste års tid mærket en øget efterspørgsel efter vores løsninger. Det hænger sammen med en generel tendens til, at københavnerne vil opgradere deres boliger og omgivelser, men samtidig ønsker de en billig løsning, som kun tager en til to dage at implementere, siger Claus Strøyer, der senest har behandlet en opgang på Nordre Frihavnsgade på Østerbro i København.

Hvor det typisk koster ned til 65.000 kr. at udskifte gulvet i en hel trappeopgang, koster Dupa Gulves transparente løsning 14.000 kr., mens en farvet løsning koster 26.000 kr. Der er altså store besparelser at hente. Derudover tilbyder DUPA Gulve en serviceaftale til 100 kr. om måneden, som sikrer gulvets stand.  

-cmn

20/2 2015