Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Introducerer karmkonstruktion med fals i termisk PUR Idealcore eliminerer kuldebroer mellem den udvendige aluminiumskappe og den indvendige trædel og gør vinduet uforgængeligt, også der hvor fugt og regnvand samles i særligt bundfalsen.

Introducerer karmkonstruktion med fals i termisk PUR

På netop afholdte Building Green præsenterede Idealcombi vejen mod den perfekte vinduesløsning

Del artiklen på

I 1988 revolutionerede Idealcombi vinduesbranchen ved at lancere det originale karm/ramme-design i træ/alu. Og nu har vinduesproducenten gjort det igen. Denne gang med en karmkonstruktion, der giver helt nye dimensioner til bæredygtighed i byggeriet.

Nyheden har fået betegnelsen Idealcore. En ideel kerne, hvor karmens træfals er erstattet af en massiv og uforgængelig fals støbt i termisk polyuretan (PUR).

Udviklingen af det nye materiale har på ingen måde været nem. Men efter et utal af tests, justeringer og forbedringer er Idealcombi nu klar med en konstruktion, der bringer dem i den absolutte top, når det handler om energi og bæredygtighed. En ny generation af vinduer, der til de klassiske produktserier Frame IC og Nation IC er designet, så de kan indgå i enhver type byggeri.

Kort sagt: En fremtidssikret løsning, der forventes at inspirere og sætte standarden for en hel branche.

Bæredygtige gevinster
Termisk PUR er et unikt materiale. Ved første øjekast minder det om plastik eller komposit, men de energimæssige egenskaber er i en klasse for sig med en lambdaværdi på blot 0,074. Idealcore giver således vinduet en perfekt energibalance med høj Eref og lav U-værdi til glæde for både miljøet og beboerne i form af en lavere varmeregning.

Da Idealcore tillige er massiv, eliminerer den nye karmfals behovet for hulrum til vandafløb, luftkamre og beslagspor. Snavs, fugt og insekter samler sig derfor ikke i konstruktionen, hvorfor levetiden øges markant. Herved minimeres det nødvendige ressourceforbrug til at udskifte og bortskaffe vinduet.

-los

Læs mere om Døre & vinduer

2/11 2018