Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Nyt vindue med indbygget solafskærmningDen integrerede løsning skaber et elegant udtryk, som stadig giver god udsigt.

Nyt vindue med indbygget solafskærmning

I samarbejde med Hunter Douglas har Sapa udviklet et vindue med integreret solafskærmning i en specialdesignet karmløsning

Del artiklen på
Sapas integrerede solafskærmning har flere fordele, både for producenten, arkitekten og slutbrugeren. Løsningen giver lavere totalomkostninger ift. at bestille de forskellige produkter separat, både når det gælder produktprisen og hvad angår produktions- og montageomkostninger. Desuden kræves mindre koordinering mellem de involverede parter i udførelsesfasen.

- Under udviklingsfasen har markedet signaleret stor interesse, bl.a. har vi fået mange positive signaler fra ejendomsudviklere og arkitekter, udtaler Ulf Alfredsson, der er teknisk markedschef hos Hydro Building Systems, Region North.

Ved at integrere solafskærmningen i vinduet opstår der ingen forstyrrende elementer i facaden, som det kan forekomme med udvendigt monteret solafskærmning. Solafskærmningen er helt skjult, når gardinet rulles op i kassetten. Dugen føres ned via sideskinner og er dermed også vindstabil.

Enkelt og fleksibelt
Sapa vil gøre det enkelt og fleksibelt for kunden at vælge vinduesløsninger, som bidrager til at skabe en bæredygtig og sund bygning for slutbrugerne. Ifølge virksomheden gør man det enkelt at vedligeholde og servicere via enkel adgang til afskærmningskassetten:

- Hvis dugen skulle sætte sig fast, er det enkelt at åbne afdækningen og justere. En anden fordel er, at man i tvivlstilfælde kan montere vinduet uden afskærmning og efterfølgende supplere med solafskærmningsløsningen efter behov, siger Ulf Alfredsson.

Godt indendørsklima og mindsket afkølingsbehov
Bygninger anvender energi til både opvarmning og afkøling. Solen varmer indemiljøet op, og der kræves energi for at nedkøle bygningen om sommeren. Når man anvender indvendig solafskærmning kan sollyset dæmpes, men varmen trænger stadig gennem glasset ind i rummet. Det er derfor vigtigt at forhindre solstrålerne i at nå glasset ved hjælp af udvendig afskærmning, lyder det:

- Gode og effektive dynamiske solafskærmningsløsninger skaber et godt indendørsklima og mindsker afkølingsbehovet. Desuden undgås blænding, samtidig med at brugerne bevarer udsigten, siger Ulf Alfredsson.

Sapa vinduet 1086 Screen leveres med aluminiumlegeringen Hydro Reduxa, en CO2-optimeret aluminium. Ved at anvende blivende energikilder som vandkraft kan CO2-aftrykket reduceres til mindre end en fjerdedel af det globale gennemsnit pr. kg aluminium.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

12/11 2020