scroll
Vinder stor vinduesordre i historisk bygning på ØsterbroÆldre stålvinduer mangler kuldebrosisolering, hvilket resulterer i stort energitab og kondensdannelse.

Vinder stor vinduesordre i historisk bygning på Østerbro

Det bliver HSHansen, der skal stå for den betydningsfulde vinduesentreprise på den historiske fabriksbygning på Vermundsgade 40. Projektet markerer en milepæl for virksomheden og repræsenterer det største HansenMillennium-projekt i Danmark til dato

Den imponerende 6-etagers fabriksbygning, der er opført i 1952 og tegnet af arkitekt H. Wurtz Nielsen, har gennem årene udviklet sig til et symbol på industriens æra i København.

I dag er bygningen lejet ud til en mangfoldighed af virksomheder, der omfavner kreativitet og innovation i form af arkitektfirmaer, filmstudier og fotoatelier mm.

I forbindelse med renoveringen er det af stor betydning, at man bevarer og respekterer bygningens historiske arv og sjæl.

HSHansen skal levere og montere HansenMillennium vinduer, der vil forny, men samtidig bevare det unikke og industrielle udtryk på ejendommen.

I 1900-tallet blev smalle stålprofiler ofte brugt til at skabe vinduer og facader, og denne arkitektoniske stil findes stadigvæk i mange dele af Nordeuropa.

Ældre stålvinduer mangler kuldebrosisolering, hvilket resulterer i stort energitab og kondensdannelse.

HansenMillennium er et vinduessystem, der er udviklet med inspiration fra fortiden og den oprindelige arkitektur. Systemet bevarer de smalle profiler og maksimerer lysindfaldet, samtidig med at det opfylder kravene i bygningsreglementet til U-værdier nu og i fremtiden.

Designet af profilerne er skabt i samarbejde med førende arkitekter, og respekten for fortiden er central, hvilket sikrer et æstetisk tiltalende udseende for hele systemet.

Projektet er kommet i stand via et tæt samarbejde mellem bygherre Velliv, Pension & Livsforsikring, Deas Ejendomsadministrations Byggeteknisk Rådgivningsafdeling og HSHansen.

Og i samarbejde med Holscher Nordberg Arkitekter - en af bygningens lejere - og Deas har HSHansen udviklet et specielt sammenstillingsprofil, der sikrer, at de nye vinduespartier harmonerer smukt med de eksisterende linjer og æstetik i facaden.

Projektet omfatter vinduespartier og terrassedøre udført i aluminiumsprofiler i HansenMillennium.

- Vi er begejstrede for at være en del af dette historiske projekt på Østerbro, siger Mads Carstensen, Key Account Manager hos HSHansen.

-dc

27/3 2024