left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Gulve

Danskerne har planer om at renovere hjemmet

Danskerne har planer om at renovere hjemmet

Regeringen vil udvide boligjobordningen, og ifølge gulvirksomheden Timberman er det et fornuftigt tiltag

Del artiklen på

Der er alt mulig god grund til at hæve håndværkerfradraget, som regeringen og de blå partier lige nu foreslår. Det indikerer en helt ny spørgeskemaundersøgelse blandt 3304 danskere, som gulvvirksomheden Timberman har foretaget. Her svarer 61 % af de adspurgte nemlig, at de har planer om at renovere deres hjem under corona-epidemien.

- Ifølge vores spørgeskemaundersøgelse har rigtig mange danskere planer om at renovere deres bolig her under corona-epidemien, og det er en tendens, vi også har mærket i efterspørgslen på vores gulve. Derfor ser vi et stort potentiale i at hæve håndværkerfradraget nu, og det er således positivt, at regeringen nu lægger op til en markant udvidelse af boligjobordningen, lyder det fra Mogens Fisker, der er adm. direktør i Timberman.

Han fortsætter:

- Det kan nemlig være med til at fremskynde danskernes planer om renovering, så forbruget kan få et boost her og nu, og byggebranchen – og ikke mindst den danske økonomi som helhed – således kan mærke de positive effekter tidligere, end vi ellers ville have gjort. Og derudover kan det på den lange bane være med til at sikre, at der også fortsat vil være aktivitet fordelt ud over 2021. På den måde får vi ikke kun en effekt lige nu og her, men også i et mere langsigtet perspektiv.

Et nyt incitament
Og det er ikke kun hos Timberman, at man oplever corona som en faktor, der har indflydelse på byggeprojekterne i de danske hjem. Spørger man danskerne selv, har 38,3 % svaret, at corona i meget høj, høj eller nogen grad påvirket deres renoveringsplaner. Med det mere end fordoblede håndværkerfradrag vil der således være potentiale til, at endnu flere danskere sætter skub i byggeprojekterne derhjemme:

- Når mere end hver tredje dansker svarer, at corona har påvirket deres planer om renovering, tyder det på, at mange venter med at renovere, til de har et incitament. Hidtil har det været mere tid derhjemme under nedlukningen eller udbetalingen af de indefrosne feriepenge, der har gjort det. Og på samme måde kan det hævede håndværkerfradrag være et nyt incitament, som kan sætte skub i endnu flere projekter, siger Mogens Fisker.

Potentiale for både små og store projekter
48,2 % af danskerne svarer i undersøgelsen, at de har planer om delvis renovering, mens 12,8 % vil kaste sig ud i en totalrenovering af boligen. På den måde er der ifølge Mogens Fisker både lagt op til store og små projekter.

- Det er positivt, at så mange har planer om enten delvis eller totalrenovering. Variationen i projekternes størrelse gør, at mange forskellige aktører i byggebranchen kan komme ind over og få glæde af den udvidede boligjobordning.

Derudover har 26 % tilkendegivet, at de allerede har istandsat dele af hjemmet eller hele boligen under corona-pandemien. Ud af de 26 % er det dog kun 3,1 %, der har været i gang med en totalrenovering, og der er derfor stadig potentiale for en masse kommende aktivitet blandt den resterende befolkning.

-kj

Læs mere om Gulve

24/11 2020
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning