Utzin utz
scroll
EPD'er på (op)klodsKnudsen Kilen er den første danske producent af sin slags til at offentliggøre EPD’er på sin portefølje. Foto: Knudsen Kilen.

EPD'er på (op)klods

I samarbejde med Sweco har Knudsen Kilen nu udarbejdet EPD'er på cirka 70 % af porteføljen herunder på alle de mest solgte produkter. Samtidig arbejder virksomheden for hurtigst muligt at få udarbejdet EPD'er på de resterende

Knudsen Kilen gik tidligere på året over til at fremstille deres nivelleringsprodukter af industrielt genvunden LD-PE-plast fra fødevareindustrien.

Nu tager virksomheden næste skridt med offentliggørelsen af EPD'er, som sikrer spor- og dokumenterbarhed på de primære produkter til gulvopklodsning.

– Vi vil gå forrest og tage ansvar ved at arbejde for mere miljøvenlige og spor- og dokumenterbare løsninger i byggebranchen.

- Med EPD'erne er vi med til at sikre, at vores kunder opfylder dokumentationskravene i byggeriet og gør dem trygge i valget af materialer, siger Henrik Lund, der er salgs- og marketingschef hos Knudsen Kilen.

I samarbejde med Sweco har Knudsen Kilen nu udarbejdet EPD'er på cirka 70 % af porteføljen herunder på alle de mest solgte produkter.

Samtidig arbejder virksomheden for hurtigst muligt at få udarbejdet EPD'er på de resterende.

EPD'er dokumenterer et byggemateriales miljøpåvirkning og livscyklusvurdering fra udvinding af råvare over produktion til transport og bortskaffelse.

Oplysninger som med de seneste bæredygtige og miljøbevidste strømninger i byggebranchen får større og større betydning, og som blandt andet er afgørende for, om et produkt kan indgå i et bæredygtighedscertificeret byggeri.

– Stramningerne i bygningsreglementet har haft en kæmpe effekt på, hvordan byggebranchens aktører arbejder med at nedbringe deres miljøaftryk – blandt andet i deres valg af byggematerialer.

- Samtidig ønsker rigtig mange at gøre mere end det, som reglementet foreskriver. For eksempel er der en stigende interesse for at opnå DGNB-certificeringen og andre certificeringer for bæredygtigt byggeri, siger Henrik Lund og tilføjer:

– Den grønne omstilling er godt i gang i byggebranchen. Det ønsker vi at bidrage til gennem professionel rådgivning, optimering af energi- og materialeforbrug af vores produktion og gennemsigtighed på vores produkter.

EPD'erne er Knudsen Kilens seneste initiativ i virksomhedens bestræbelser på at være på forkant med udviklingen.

Tidligere på året foretog man dog den hidtidig største ændring ved at overgå til 100 % industrielt genvunden LD-PE-plast fra fødevareindustrien i produktionen.

– Vi nægter at gå på kompromis med kvaliteten, ensartetheden og levetiden på vores produkter, og efter vi er gået over til genvunden plast, er vi fortsat i stand til at dokumentere de samme egenskaber og en levetid på over 75 år på vores produkter, siger Henrik Lund.

Med genvunden plast er det lykkedes Knudsen Kilen at nedbringe CO2-aftrykket med 75 % sammenlignet med et tilsvarende produkt af nyt råvaregranulat, hvilket svarer til en reduktion på 468 kilo CO2 pr. 100 m2 gulv.

-dc

15/1 2024