Utzin utz
scroll
Fionia vil samarbejde om miljøvaredeklarationerDet massive egetræsgulv i sildebensparket er Fionia Parket i færd med at få udarbejdet en EPD-rapport på.

Fionia vil samarbejde om miljøvaredeklarationer

Den fynske gulv-virksomhed Fionia Parket appellerer til branchen om samarbejde vedr. dokumentation og certificeringer.

Indførelsen af de nye klimakrav i BR23 medfører et øget krav til dokumentation af bæredygtighed i byggeriet. Den fynske virksomhed Fionia Parket byder udviklingen velkommen og kommer samtidig med et opråb til branchen om at samarbejde om dokumentation og certificeringer.

 Træ er helt naturligt ét af de mest bæredygtige materialer i byggeriet, men der er stor forskel på det enkelte produkts kvaliteter, fremstilling og CO2-aftryk. For at sikre større gennemsigtighed i valget af byggematerialer og en potentiel mere nøjagtig klimaberegning slår den fynske virksomhed Fionia Parket nu et slag for udbredelsen af produktspecifikke EPD’er(miljøvaredeklarationer).

-Enhver form for dokumentation kræver mange ressourcer hos leverandørerne. Som en mindre aktør på markedet ved vi alt om det, og derfor vil vi opfordre branchen til at samarbejde om at udarbejde produktspecifikke EPD’er,” siger Henrik Andersen, der er direktør i Fionia Parket.

Fionia Parket har påbegyndt arbejdet med at udarbejde produktspecifikke EPD’er, men virksomheden er ikke i mål endnu.

Henrik Andersen håber derfor, at flere aktører i branchen vil samarbejde på tværs af værdikæden for en mere bæredygtig branche.

Ansvarlig brug af træ

Byggebranchen spiller en markant rolle i omstillingen til en mere bæredygtig fremtid, og netop derfor mener Henrik Andersen, at aktører i branchen bør samarbejde, så ressourcerne anvendes bedst muligt.

-Træ er ikke bare træ, og når man skal vælge det rette trægulv til et bestemt byggeri, er det afgørende at vurdere ud fra de rette parametre. Det handler om træsorten og byggeriets karakter, men det handler også om de bæredygtige parametre. Her kræver det, at man har konkret, faktuel og sammenlignelig information. Det kommer alle til gode, hvis vi sammen skaber et bedre grundlag for at vælge det rette produkt,” fortæller Henrik Andersen.

 Med hjælp fra Erhvervshus Fyn og puljen SMV:Grøn har Fionia Parket indgået et samarbejde med virksomheden Better Green om LCA-analyser af virksomhedens produkter og udarbejdelsen af tredjeparts verificerede EPD-rapporter.

 

12/6 2023
 • Nytænkt teglgulv

  Nytænkt teglgulv

  gulve ›I Trekroner Kirke er gulvet en bærende del af arkitekturen
 • Kollegiet som hylder håndværket 

  Kollegiet som hylder håndværket 

  gulve ›Danmarks første kollegium særligt målrettet håndværkerlærlinge er et skoleeksempel på godt håndværk med moderne metoder, traditionelt håndværk og smukke fuldlimede gulve i egetræ 
 • Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  gulve ›Bjelins hærdede trægulve høster international anerkendelse og priser inden for bolig- og kommercielt design
 • Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

  gulve ›Ny bestyrelsesformand for Uniplan Danmark bliver Henrik Mielke, som skal hjælpe med at professionalisere, konsolidere og udvikle undergulvsfirmaet, som er gået fra 14 ansatte til 106 ansatte på under ti år
 • ESG er landet – og det er godt nyt

  ESG er landet – og det er godt nyt

  gulve ›Fælles standarder skaber mere ens vilkår og fremmer en mere ansvarlig produktion i Europa. Derfor skal vi omfavne de nye standarder fra EU, lyder det fra Ege Carpets, som arbejder dedikeret for at mindske deres ressourceforbrug
 • - Branchen står i 11. time

  - Branchen står i 11. time

  gulve ›Erfarne Michael Aastrup er ny mand for bordenden i Tarkett, og han vil skrue op for debatten om den grønne omstilling
 • Junckers har fået ny mand for bordenden

  Junckers har fået ny mand for bordenden

  gulve ›Thomas Bendixen er ny administrerende direktør hos den kendte gulvproducent
 • EPD'er på (op)klods

  EPD'er på (op)klods

  gulve ›I samarbejde med Sweco har Knudsen Kilen nu udarbejdet EPD'er på cirka 70 % af porteføljen herunder på alle de mest solgte produkter. Samtidig arbejder virksomheden for hurtigst muligt at få udarbejdet EPD'er på de resterende