Aktuelle nyheder - Indeklima

Glem ikke kontormiljøet i indeklima-debatten Produktiviteten øges med op til 10-12 %, hvis indeklimaet på kontoret er i top.

Glem ikke kontormiljøet i indeklima-debatten

Debatten om indeklimaet på de danske folkeskoler kører igen, men der mangler samtidig fokus på kontormiljøerne. Her halter det nemlig også bagefter med indeklimaet

Del artiklen på

Danske lønmodtagere opholder sig i gennemsnit mere end 1400 timer om året på arbejdspladsen. Det viser tal fra Danmarks Statistik. De mange timer, svarende til 190 hele arbejdsdage om året, stiller høje krav til arbejdsmiljøet og indeklimaet.

Desværre halter mange kontormiljøer bagefter på indeklimafronten, ligesom det er tilfældet på en stor del af de danske folkeskoler.

- Vi er mere end glade for, at indeklimaet på landets skoler lige nu tages op af blandt andet Dansk Byggeri. Men det er også vigtigt, at vi ikke glemmer kontormiljøerne. Både skoler og kontorer er to store og vigtige sektorer, hvor der virkelig er potentiale til en opgradering på indeklimaet, forklarer Claus Weppler, adm. direktør i Temporent, der har fokus på indeklimaet i deres moduler til kontorer, skoler og børnehaver.

Indeklima påvirker produktiviteten
Han referer til den aktuelle debat, der lige nu kører omkring folkeskolernes dårlige indeklima. Men det er ikke kun på skolerne, at indeklimaet forsømmes, og det er et problem, mener Claus Weppler.

- Vi ved, at indeklimaet spiller en stor rolle på vores velvære og vores evne til at præstere. Det vil derfor være gavnligt for alle, hvis der fokuseres endnu mere på at skabe sunde kontormiljøer, der fremmer både trivsel og produktivitet blandt medarbejderne. Sygedage koster i længden meget mere end de resurser, det kræver at optimere indeklimaet, siger han.

Et løft i sundheden
Ikke nok med, at det kan være direkte sundhedsskadeligt at opholde sig for mange timer i et indeklima med dårlig luftkvalitet, fugt- eller kuldegener. Et usundt indeklima påvirker også koncentrationen og effektiviteten i en negativ retning.

Omvendt kan et sundt indeklima i kontormiljøet netop betyde op til 10-12 % øget produktivitet, viser en tidligere undersøgelse. Derfor er Temporent meget optagede af at levere moduler der, gennem et godt indeklima, fremmer trivsel og sundhed. Både når det gælder moduler til skoler og kontorer.

- Vi har haft meget positive oplevelser med at levere moduler til skolebørn. Simpelthen fordi vi hører fra brugerne, at de kan mærke et løft i sundheden og trivslen. Det løft vil vi i Temporent også gerne se i kontormiljøerne. Det vil både være gavnligt for den enkelte medarbejder, men også for samfundet som helhed, lyder det afsluttende fra Claus Weppler.

-los

Læs mere om Indeklima

5/10 2017
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationForum om IndeklimaIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLydisoleringMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation