Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Ny guide skal give bedre akustik i byggerietAkustikguiden skal også gerne medvirke til at nedbringe antallet af byggesager, hvor de gældende regler for akustik ikke overholdes.

Ny guide skal give bedre akustik i byggeriet

Ny akustikguide giver arkitekter og ingeniører det fulde overblik over, hvordan de skaber bedst mulig akustik i byggeriet, og hvad reglerne på området siger

Del artiklen på

Nu lancerer Ecophon en praktisk håndbog om godt lydmiljø i byggeriet. Akustikguiden opfylder et voksende behov hos især arkitekter og rådgivende bygningsingeniører for at kende de nyeste regler i Bygningsreglementet – og for at få grundlæggende viden om, hvad der skal til for at opnå det bedst mulige akustiske miljø i bygninger.

Akustikguiden kommer på et tidspunkt, hvor der mere end nogensinde er fokus på det gode lydmiljø i boliger og på arbejdspladser. Det gælder især i skoler og daginstitutioner, men i stigende grad også på kontorer. Danskerne vil ikke længere finde sig i støjfyldte miljøer. Det øgede fokus afspejler sig i Bygningsreglementet, hvor kravene til for eksempel efterklangstider løbende er blevet skrappere.

Det vigtigste i bygningsreglementet
Med Akustikguiden er det nemt og hurtigt at finde frem til, hvilke regler der gælder inden for en række forskellige byggerier, uden at man som arkitekt, ingeniør eller bygherre skal sætte sig ind i hele Bygningsreglementet. Akustikguiden er kort sagt det enkle opslagsværk, som mange fagfolk i byggebranchen har gået og manglet.

Guiden er udformet som en slidstærk håndbog i en kraftig, holdbar papirkvalitet. I guiden gennemgås akustikkravene til fem centrale bygningstyper. Hver bygningstype har sit eget faneblad, så man nemt finder de informationer om akustisk design, man er på udkig efter.

Forhindrer unødige udgifter
På trods af, at Bygningsreglementet anfører klare grænseværdier for rumakustik, sker det ofte, at det færdige byggeri ikke lever op til kravene. Og det er dyrt og svært at rette op på en bygning med forfejlet akustik. Med Akustikguiden ønsker Ecophon derfor også at hjælpe bygherrer med at undgå de ekstraudgifter, som skyldes fejl og mangler.

Men det hele handler ikke om love og regler. Derfor rummer Akustikguiden også en basal gennemgang af, hvilke udfordringer arkitekter og ingeniører skal være opmærksomme på, når de designer akustikken i bygninger, herunder væsentlige forhold som materialevalg, efterklang, taleforståelighed, kvalitetssikring og den personlige oplevelse af akustik – også kaldet psykoakustik.

Den nye Akustikguiden fås også i pdf-format og kan hentes gratis her.

-losLæs mere om Indeklima

9/8 2019
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationForum om IndeklimaIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLydisoleringMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima