Aktuelle nyheder - Isolering

Fusk sætter stop for tilskud til hulmursisoleringIfølge DR er der eksempler på tilskud til mure, der allerede var isolerede – og indbretninger om støtte til 200 m2 hulmur, hvor der i virkeligheden kun blev efterisoleret 100 m2.

Fusk sætter stop for tilskud til hulmursisolering

Efter misbrug af energisparetilskud afbrydes alle former for energitilskud til hulmursisolering i foreløbigt tre måneder. Det rammer både isolatører og forbrugere, påpeger 3byggetilbud.dk.

Del artiklen på
Energispareordningen, der er oprettet for at danskere kan søge om tilskud til energirenovering, har i en længere periode været til debat. Særligt tilskud til hulmursisolering har været under kritik efter en stikprøvekontrol viste, at der var fejl i 43 procent af sagerne med hulmursisolering.

Derfor har energiministeren nu lukket for tilskud, foreløbig i tre måneder.

- Der er undersøgt 62 tilfældige hulmurssager og der var fejl i 44, og 37 af dem var tilmed væsentlige fejl. Det må vi gribe ind overfor, så derfor har vi nu lukket for tilskud til den type projekter i foreløbig tre måneder. siger energiminister Lars Christian Lilleholt til DR Nyheder.

Foreløbig har ministeren lukket for tilskud til hulmursisolering i tre måneder. Det træder i kraft onsdag den 22. marts. Men det er ikke sikkert, at hulmursisolering igen bliver berettiget til tilskud, når de tre måneder er overstået.

Stop-and-go-effekt vil ramme isolatørerne
3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem private boligejere og landets håndværkere frygter for den stop-and-go-effekt, der bliver skabt i isoleringsbranchen, når der tændes og slukkes for en tilskudsordning:

- Vi ved godt, at der har været nogle brodne kar, der ikke har overholdt reglerne. Men der er også rigtig mange gode, reelle isolatører, som ikke svindler med tilskudsordningen, og de bliver ramt af denne her pludselige opbremsning, siger kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk Maria Carlsen.

En af de mest populære opgavetyper hos 3byggetilbud.dk er isolering. 47 procent af alle firmaets isoleringsopgaver er netop hulmursisolering. 3byggetilbud.dk frygter nu, at beslutningen bliver en stopklods, som får danskerne til at vente med at igangsætte hulmursisoleringer til de igen kan få energitilskud til opgaven.

Mister typisk 2.000 kroner
Skal man have hulmursisoleret, så skal man derfor skynde sig at ansøge om energitilskud inden 22.marts, hvor det midlertidige stop træder i kraft. Energitilskuddet bliver nemlig ikke givet med tilbagevirkende kraft. Derfor frygter portalen, at det bremser forbrugerne, der skal hulmursisolere.

- Brugerne på vores portal har i gennemsnit fået lidt over 2.000 kroner i tilskud til deres hulmursisolering. Dem kan de godt vinke farvel til, når den her opbremsning pludselig bliver igangsat. Som forbruger er det smartest at ansøge om tilskud til hulmursisolering inden på onsdag og ellers må man sætte sin lid til, at ordningen kommer på plads hurtigst muligt, forklarer Maria Carlsen fra 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud.dk formidler energitilskud via søsterportalen Energihjem.dk. Her er tilskud til hulmursisolering den næstmest populære kategori - kun overgået af tilskud til udskiftning af vinduer.

- Jhn

Fakta:

- Det midlertidige stop for tilskud til hulmursisolering kommer til at gælde for standardværdierne Ydervæg 3, 4, 11 og 13.

- Sager hvor der allerede er indgået aftale med en slutbruger om overdragelse af besparelsen kan stadig indberettes og realiseres.

- Det midlertidige stop forventes at træde i kraft fra onsdag d. 22.3.2017 og vil være gældende i minimum tre måneder.

Læs mere om Isolering

16/3 2017
IsoleringBygnings- og teknisk isoleringDampspærreFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingGulvisoleringHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTagisoleringtermo betonmåtterTermograferingThermo asfaltmåtterVintermåtterVæggeTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • COMBITHERM

  COMBITHERM

  Vintermåtter
 • Stabil Total Isolering

  Stabil Total Isolering

  Alt i isolering
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter