Aktuelle nyheder - Isolering

Tætningsløsninger optages i nordisk miljødatabase

Tætningsløsninger optages i nordisk miljødatabase

Dampspærrefolier, tapes, fugebånd med mere fra Dafa er nu optaget i den nordiske miljømærke-organisation Nordic Ecolabellings database over produkter, der må indgå i svanemærket byggeri

Del artiklen på

Dampspærrefolier, tapes, fugebånd og andre stærke tætningsløsninger fra Dafa er nu optaget i den fællesnordiske miljømærkningsorganisation Nordic Ecolabellings database over produkter, der må indgå i svanemærket byggeri.

Svanemærkning af byggeprodukter
Nordic Eco Labelling certificerer en lang række dagligdagsprodukter, mens der indtil videre er ganske få byggeprodukter. Inden for kategorien 'Bygningsmaterialer' har kun yderdøre og vinduer, gulve og belægninger, træ, spånplader, spartelmasse, fugemasse, lim og maling fået deres egne produktkategorier og kan således svanemærkes selvstændigt, når man har opnået licens til produktmærkning. Dampspærrefolier, fugebånd og lignende tætningsmaterialer kan altså ikke i dag svanemærkes selvstændigt.

Men optagelsen i databasen vækker alligevel glæde hos Dafa:
- Vi ser meget positivt på markedets store efterspørgsel på bæredygtigt byggeri og miljøvenlige byggematerialer, så vi meget glade for, at vores arbejde med at udvikle miljøvenlige løsninger nu betyder, at vi er optaget i Nordic Ecolabellings database, udtaler Jens Eg, Director for Building Materials ved Dafa.

Til gavn for miljøet
Flere af Dafas produkter, der nu må indgå i svanemærket byggeri, kendetegnes ved, at de understøtter bæredygtigt byggeri:

- Mange af vore produkter, fx i Dafa AirStop System - det mest effektive og sikre tætningssystem til dampspærren - bidrager til nedsættelse af energiforbruget til gavn for miljøet, siger Jens Eg. Flere af produkterne er enten fremstillet af regenereret materiale eller kan efter endt brug genbruges eller regenereres yderligere, slutter han.

Det er således helt i tråd med Svanemærkets overordnede mål om at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Et svanemærket byggeri er godt for både sundhed, miljø og økonomi.

-jhn


Læs mere om Isolering

23/3 2017
IsoleringBygnings- og teknisk isoleringDampspærreFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTermograferingTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Stabil Total Isolering

  Stabil Total Isolering

  Alt i isolering
 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag