Aktuelle nyheder - Isolering

Varmepumper på overarbejdeDet er vigtigt at huske at få tjekket hulmursisoleringen. Den er besværlig at komme til og kræver, at man udtager sten i murværket flere steder på huset for at kontrollere den.

Varmepumper på overarbejde

Efterisolering af boligen efter opsætning varmepumpe indebærer en risiko for, at varmepumpen bliver overdimensioneret i forhold til varmebehovet

Del artiklen på

Går man med planer om at få opsat en varmepumpe i boligen, bør man som noget af det første kontrollere hvor godt boligen er isoleret. For det første fordi det er vigtigt at vide når varmepumpen skal dimensioneres og for det andet for at sikre at det ikke bliver nødvendigt at efterisolere senere.

Ifølge netportalen www.BedreByg.dk glemmer mange boligejere at tage stilling til om boligen er tilstrækkeligt isoleret før de opsætter en varmepumpe. Men når strømregningen stiger på grund af det øgede elforbrug til varmepumpen, er efterisolering oftest det første sted der bliver sat ind for at begrænse elforbruget.

Men den øgede isolering af boligen gør nemt varmepumpen overdimensioneret og medfører at pumpen tænder og slukker for meget fordi den ikke behøver køre så længe ad gangen for at varme boligen op. Det gør det markant dyrere at bruge varmepumpen, og de mange opstarter slider unødigt meget på varmepumpen.

Når man efterser isoleringen, er det vigtigt at man får gennemgået alle de steder, hvor der allerede er isoleret og får fundet ud af om man med fordel kan opgradere isoleringen til mere moderne standarder. Især er det vigtigt at huske at få tjekket hulmursisoleringen. Den er besværlig at komme til og kræver, at man udtager sten i murværket flere steder på huset for at kontrollere den.

Men er det mange år siden boligen blev hulmursisoleret, er der stor sandsynlighed for at isoleringen er faldet sammen inden i murværket. Derfor skal der oftest fyldes op med ny hulmursisolering.

http://www.lavenergi.dk/hulmursisolering/

http://varmepumpe-guide.dk/

-cmn

Læs mere om Isolering

2/3 2016
IsoleringByggerådgivningBygnings- og teknisk isoleringDampspærreFacadeisoleringFugebåndFugtisoleringFugtmålingHulmursisoleringIndblæsningsmaskinerIsoleringspanelerIsopearl (EPS)IsoWindKælderisoleringLoftisoleringRenoveringTermograferingTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Stabil Total Isolering

  Stabil Total Isolering

  Alt i isolering
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • DAFA

  DAFA

  DAFA tætner, dæmper og beskytter
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK