Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Har taget to uddannelser på én gangJulius Erik Nielsen med eksamensbeviset på, at han er uddannet kloakmester. Foto: Learnmark Horsens

Har taget to uddannelser på én gang

Julius Erik Nielsen er den første og eneste elev på Learnmark Tech, der har taget to uddannelser på én gang. Han har taget en kloakmesteruddannelse på aftenskole, mens han uddanner sig til anlægsstruktør

Del artiklen på

Uddannelse

Torsdag den 13. august 2020 fik Julius Erik Nielsen overrakt sit uddannelsesbevis fra kloakmesteruddannelsen på Learnmark Efteruddannelse. Den teoretiske del af kloakmesteruddannelsen tog han, samtidig med at han gik på tredje hovedforløb som anlægsstruktør.

Normalt tages kloakmesteruddannelsen som en overbygning til f.eks. en anlægsstruktøruddannelse, men Julius Erik Nielsen så ingen grund til at vente, til han var færdiguddannet.

- Jeg synes, det kunne være sjovt at se, om det kunne lade sig gøre at tage begge uddannelser på en gang. Jeg fik at vide, at der ikke var nogen, der havde gjort det før, og talte med nogle forskellige, som sagde, at jeg nok skulle vente til, at jeg var udlært. Men så gik der sport i at modbevise dem alle sammen, siger Julius Erik Nielsen.

På kloakmesteruddannelsen på Learnmark Efteruddannelse har Julius Erik Nielsen lært at projektere, han kender lovgivningen inden for branchen, kan dimensionere og har indgående kendskab til arbejds- og byggemiljøregler.

- Hvis man vil videre inden for faget, så bliver man nødt til at have en kloakmesteruddannelse. Området interesserer mig helt vildt, og jeg ville gerne styrke min viden og blive klogere på, hvad faget egentlig handler om, siger Julius Erik Nielsen.

Hårdt arbejde
I omkring ni måneder har Julius Erik Nielsen jongleret mellem de to uddannelser. I løbet af dagen har han enten været hos sin mester eller på skolen for at passe sin uddannelse som anlægsstruktør, og to dage om ugen skulle han på aftenskole fra klokken 18.00 – 22.00 for at tage sin kloakmesteruddannelse.

- Jeg er stolt af mig selv, for det var meget hårdt. Det er mange timer og mange aftener, hvor du bare sidder og regner ud og projekterer. Det er kun to aftner om ugen, man skal møde op, men de andre aftener skal man løse opgaver hjemmefra. Jeg synes godt nok, det var strengt til sidst, men jeg er glad for det nu, jeg er færdig og kan kalde mig for kloakmester, siger Julius Erik Nielsen.

Vil starte sit eget en dag
Julius Erik Nielsen har også tidligere vist, at han har bemærkelsesværdige evner, da han sammen med sin kammerat Mark Carbel Svendgaard i 2019 vandt DM i Skills. Lige som evnerne så er ambitionerne også store, og Julius Erik Nielsen har allerede lagt planer for fremtiden.

- Jeg vil da gerne se, om jeg kan blive projektleder eller formand, og så kan det være, at jeg på et tidspunkt vil starte mit eget, siger han.

-losLæs mere om Kloak & afvanding

25/8 2020
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.