Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Kommuner hjælper håndværkere til grønnere profilArkivfoto.

Kommuner hjælper håndværkere til grønnere profil

Ønsket er der, men mange byggefirmaer ved ikke, hvordan de skal blive grønnere og mere cirkulære. Nu giver en række kommuner, brancheorganisationer, uddannelsesinstitutioner og rådgivere en hjælpende hånd

Del artiklen på

Politik - klima

Der er mange fordele ved at udvikle sin forretning i en grønnere retning. FN's verdensmål er kommet på manges læber, kunderne efterspørger i stigende grad bæredygtige løsninger, og virksomheder kan spare både energi, materialer og penge, hvis de tænker mere grønt og cirkulært.

I løbet af de næste tre år får 80 virksomheder i Region Hovedstaden mulighed for at arbejde med én eller flere konkrete indsatser i projektet Bæredygtig Bundlinje 2.0. De kan forbedre deres affaldssortering, lære at udnytte affald som en ressource, mindske madspild, skifte benzin- eller dieselbilerne ud med el-biler og blive skarpere på miljøledelse.

Virksomhederne kan også vælge at gå skridtet videre og få skræddersyet et forløb, hvor de arbejder med de cirkulære potentialer i alle led af virksomhedens værdikæde - lige fra produktion over leverandører til kunder.

Konkurrencedygtig og grøn vækst
Rudersdal Kommune er en af de kommuner, der i Bæredygtig Bundlinje 2.0 vil sætte skub i den grønne omstilling hos det lokale erhvervsliv.

- Vi vil gerne skabe mere dialog med lokale virksomheder om grøn og cirkulær forretningsudvikling f.eks. gennem vores tilbud om grønne besøg og gennem vores brede miljøtilsyn og affaldstilsyn, siger Lis Ravn, der er afdelingschef for Natur, Park og Miljø i Rudersdal Kommune.

Hun fortsætter:

- Som kommune spiller vi en central rolle i at tiltrække virksomheder og styrke væksten i kommunen. Den grønne omstilling kan gøre virksomhederne mere konkurrencedygtige og skabe grøn vækst.

Om Bæredygtig Bundlinje 2.0
Projektets partnere er nu i gang med at finde de 80 virksomheder, der skal deltage i projektet.

Partnerne i projektet er Ballerup Kommune, Egedal Kommune, Dansk Byggeri, EnergiTjenesten Øst, Gentofte Kommune, groconsult, HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, Københavns Kommune, Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup, Rudersdal Kommune og Wonderful Copenhagen.

Projektet drives af Gate 21, som er en projekt- og partnerorganisation for kommunerne i Greater Copenhagen. Gate 21 arbejder med cirkulær økonomi, bæredygtig mobilitet, energiomstilling og smarte byer i ca. 50 projekter.

Finansiering Bæredygtig Bundlinje 2.0 er støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling med 13 mio. kr.

Projektet er desuden støttet af Region Hovedstaden og projektets partnere.

-kj

Læs mere om Kloak & afvanding

14/8 2019
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.