LCA
scroll
Gamle tagtyper fravælges af boligejereIsær flade tage, de såkaldte built-up tage, tagpap, metaltage, glastage og grønne tage er blandt de nye favoritter.

Gamle tagtyper fravælges af boligejere

Det klassiske skrå tegltag er ikke længere det typiske førstevalg blandt boligejere. Flere og flere vælger nemlig nyere tagløsninger. Og især flade tage vinder frem i både nybyggerier og ved tagrenovationer

I gamle dage lagde danske parcelhusejere per automatik tegl eller eternittag på deres huse, men over den seneste årrække er de begyndt i stigende grad at vælge nye og mere alternative tagtyper. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Især flade tage, de såkaldte built-up tage, tagpap, metaltage, glastage og grønne tage er blandt de nye favoritter, hvorimod flere dropper deres asbesttage, mens det klassiske tegltag udvikler sig status quo.

Større fokus på bæredygtighed og æstetik
Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate er der kommet et større fokus på bæredygtighed og æstetisk, som kan spores på landets parcelhustage.

- Den store mængde parcelhuse, der blev opført i tresserne og halvfjerdserne, får skiftet tage i disse år, fordi mange tagtyper fra den tid kun har en begrænset levetid, men det er langt fra hver gang, at man lægger den samme type tag igen, fortæller Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Taget er en af boligens vigtigste bygningsdele
I mæglerkæden har man også bemærket, at tage betyder noget for boligejerne.

- Et udtjent tag står ikke på ønskelisten hos særligt mange boligkøbere, da det typisk er en betydelig økonomisk post at skifte et tag. Især med de stigende materialepriser og håndværkerlønninger, vi har set det seneste år. Derfor er det også fornuftigt, at man som udgangspunkt ikke sætter sit hus til salg med et tag, der er proppet med K3'ere i tilstandsrapporten, siger Thomas Hovgaard.

Han mener, at parcelhusets tag er en af boligens vigtigste bygningsdele.

- For det første skal et hus være tæt, da indtrængen af vand kan blive en katastrofe for boligejeren. Dernæst kan et nyt tag også være meget forskønnende og gøre et hus langt mere iøjnefaldende. Samtidig kan der ved en tagudskiftning være mulighed for at nedbringe boligens CO2-udslip, enten ved ekstra isolering eller ved at etablere solceller, siger Thomas Hovgaard.

-tmk

8/2 2023