LCA
LCA
scroll
Årets lærling tog corona-initiativ for at hjælpe tagvirksomhedLaborantelev Jeanne Piester Christiansen modtager prisen som årets elev efter blandt andet at have taget et selvstændigt socialt ansvar for sine kolleger og virksomhed, Nordic Waterproofing.

Årets lærling tog corona-initiativ for at hjælpe tagvirksomhed

Årets lærlingeprisvinder i DI Sydjylland, tidligere laborantlærling Jeanne Piester Christiansen, tog et selvstændigt initiativ for at hjælpe sine kolleger og sin virksomhed Nordic Waterproofing igennem Covid-19

Jeanne Piester Christiansen speedede sin egen oplæringsplan op, så hun hurtigt kunne løse alle opgaver, hvis en kollega skulle blive syg.

Og hun gik samtidig i frivillig selvisolation i sin fritid for ikke selv at blive ramt af Covid-19 og smitte kollegerne. Det har betydet, at hun har sat sociale aktiviteter med venner og familie på standby, fortæller personalechef Nanna Drost Clausen.

- Jeg er knaldstolt over, at vores første elev i nyere tid bliver årets lærling efter at have taget et særligt socialt ansvar. Hun har på rekordtid kunnet løse opgaver på egen hånd, og hun har en varm og vindende personlighed”, siger Nanna Drost Clausen.

Rykkede teltpælene op for at få læreplads
Jeanne Piester Christiansen flyttede 164 kilometer fra Holstebro til Vejen for at få sin læreplads. Hun faldt for et anderledes jobopslag og muligheden for at få varierende opgaver, siger hun.

- Det var en anderledes og spændende udfordring, som jeg med glæde ville tage op, og en anderledes måde at komme ind i laborantfaget på. Man har været åbne over for det, som jeg er kommet med. Derfor er jeg vokset med opgaverne og fået faglig selvtillid, siger Jeanne Piester Christiansen.

Arbejdede med grønne teknologier
På det faglige område har Jeanne afsluttet praktikforløbet med to flotte 10-tal både for sine skriftlige praktikprøve og afslutningsprojekt, der handlede om udvikling af en grønnere overfladebelægning, der kan indgå i produktionen af tagpap.

For DI er det vigtigt at få uddannet flere elever og lærlinge. Det giver nogle fantastiske muligheder, ikke mindst på det tekniske og naturvidenskabelige område. For næstformand i DI Sydvestjylland, adm. direktør Carsten Jespersen fra KE Fibertec, gav det god mening at udpege Jeanne Piester Christiansen som årets lærling, da hun fremstår som en rigtig rollemodel.

- Vi har brug for unge, der kan vise andre unge, at det faktisk er ret fedt at tage en uddannelse på en virksomhed, fordi det giver så mange muligheder fremadrettet, siger han.

Nordic Waterproofing er en af Nordeuropas ledende producenter af tagpap til bolig, erhvervs- og offentlige byggerier. I Danmark er virksomheden blandt andet kendt under varemærket Phønix Tag Materialer

-los


16/9 2021