Aktuelle nyheder - Trapper

Boligejerne ignorerer varmetabI stedet for isoleringsevnen og et korrekt hulmål, er prisen, som er den afgørende faktor for kundernes valg af lofttrappe.

Boligejerne ignorerer varmetab

Hos producenten af tagvinduer, ovenlysvinduer og lofttrapper, Fakro Danmark, undrer man sig over, at rationalet ikke er det samme ved køb af lofttrapper, som når danskerne køber vinduer og døre

Del artiklen på

Selvom de fleste boligejere foretrækker en velisoleret bolig med lave forbrugsudgifter, er der stadig mange, som ignorerer en af de værste syndere, når det kommer til energi- og varmetab.

Sparekampagner, oplysningskampagner og håndværkerfradrag har for alvor sat gang i salget af lavenergiruder og isoleringsløsninger over de seneste år. Der er dog et sted i huset, hvor varmen stadig strømmer ud: lofttrappen. Hos Fakro, som producerer af tagvinduer, ovenlysvinduer og lofttrapper, undrer man sig over, at rationalet ikke er det samme ved køb af lofttrapper, som når vi køber vinduer og døre:

- Der er ingen tvivl om, at danske boligejere er blevet mere bevidste om den miljømæssige og økonomiske gevinst, der er ved udskiftning af gamle vinduer og døre. Når det gælder lofttrapper, lader isoleringsevnen dog ikke til at være nær så afgørende, siger Jon Tougaard, der er adm. direktør i Fakro Danmark.

Afgørende købsfaktor
Trods klare isoleringskrav i bygningsreglementet, er der mange, som springer over, hvor prisen er lavest. Hos Stigefabrikken.dk, som forhandler Fakros produkter, oplever man ofte, at det, I stedet for isoleringsevnen og et korrekt hulmål, er prisen, som er den afgørende faktor for kundernes valg af lofttrappe:

- Selvom bygningsreglementet foreskriver ét, oplever vi, at både boligejere og håndværkere hælder til noget andet, når lavprisbyggemarkederne lokker med knaldtilbud på de, i forvejen, billige lofttrapper, fortæller medejer af Stigefabrikken.dk, Peter Christensen.

For flertallet af danskerne handler energirenovering om at spare penge, og derfor kan det, ifølge Peter Christensen, være lidt af en mundfuld at skulle betale to til tre gange så meget for en velisoleret lofttrappe, som for tilsvarende lofttrapper med ringe eller slet ingen isoleringsevne.

Foruden energibesparelsen, som, over tid, vil tjene merprisen på en velisoleret lofttrappe hjem, påpeger Peter Christensen, at udskiftning af loftlem og -trappe også bidrager til et bedre indeklima, da risikoen for kondensvand og fugt nedbringes væsentligt.

Online informationsunivers
Meget tyder på, at forhandlere og producenter af lofttrapper stadig har en del oplysningsarbejde foran sig, når det kommer til effekten af en velisoleret lofttrappe. Det afskrækker dog ikke holdet bag Stigefabrikken.dk, som ved årsskiftet er klar med et nyt online informationsunivers om stiger og trapper:

- Jeg vil være sikker på, at vi leverer et ordentligt produkt, og at vores kunder er klædt på til at træffe den rette beslutning, før de klikker "Køb" i netbutikken. Derfor investerer vi og vores leverandører gerne den tid, det tager, at forklare hvad, man skal være opmærksom på i forbindelse med køb af stiger og trapper, samt hvorfor der er forskel på priserne i markedet. siger Peter Christensen.

Det nye informationsunivers vil være baseret på de oftest stillede spørgsmål i Stigefabrikken.dk's kundeserviceafdeling, samt flere års søgehistorik fra virksomhedens hjemmesider, hvor de besøgende ofte søger svar på spørgsmål om stige- og trappeløsninger.

-cmn
Se mere på:Stigefabrikken.dk

Foruden energibesparelsen, som, over tid, vil tjene merprisen på en velisoleret lofttrappe hjem, påpeger man hos Stigefabrikken.dk

Læs mere om Trapper

13/11 2015
  • Vejletrappen

    Vejletrappen

    Individuelle trætrapper siden 1972. Smukt og funktionelt dansk design.