Danmark-København: Rådgivning inden for ingeniørvæsen og byggeri
2021/S 235-618071
Udbudsbekendtgørelse
Tjenesteydelser
Del I: Ordregivende myndighed
Postadresse: Thomas Helsteds Vej 11
By: København V
NUTS-kode: DK0 Danmark
Postnummer: DK-1577
Land: Danmark
Kontaktperson: Robin Højen Madsen
E-mail: rhm@vd.dk
Telefon: +45 72443333
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://vejdirektoratet.dk
Del II: Genstand
6069.R01 Brorådgivning Udbygning E45 Aarhus S - Aarhus N
Der er i 2021 truffet politisk aftale om gennemførelse af projektet 6090 Udbygning af E45, Aarhus S – Aarhus N.
Udbygning af Aarhus S – Aarhus N omfatter en strækning på ca. 20 km, som udvides fra 2 til 3 spor i begge retninger.
Den samlede projektbevilling er i størrelsesordenen 2 mia. kr.
Nærværende udbud omfatter brorådgivning i forbindelse med:
- Nedrivning af en bro.
- Udvidelse og ombygning af eksisterende broer.
- Etablering af nye broer.
Midtjylland
Opgavens størrelse, inkl. optioner, estimeres til 30.000 timer.
Der henvises i øvrigt til II.1.4)
Varigheden er inkl. 5-års eftersyn.
Kontrakten kan forlænges op til 3 år, hvis det er nødvendigt aht. udførelse af entreprisearbejder.
Opgaven kan udvides med følgende optioner under forudsætning af, at der foreligger en vedtaget anlægslov:
Fase 5: Anlæg, projektopfølgning
Fase 5: Anlæg, fagtilsyn (med hoved- eller fagentrepriser) eller bygherretilsyn (med totalentrepriser)
Fase 6: Projektafslutning, bistand til 1- og 5-års eftersyn
Opgavens størrelse er behæftet med væsentlig usikkerhed.
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger
Tilbudsgiver skal oplyse virksomhedens omsætning for det seneste regnskabsår i "Det fælles europæiske udbudsdokument" (ESPD).
Den påtænkte vinder af udbuddet skal inden tildeling, som dokumentation for omsætning, fremsende kopi af årsregnskab eller revisorpåtegnet oplysning om årsomsætning.
For virksomheder, der har været etableret i en kortere periode, fremsendes oplysningerne for så lang en periode af regnskabsåret som muligt.
Hvis tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder, skal oplysningerne gives for hver enkelt virksomhed, idet summen af virksomhedernes omsætning skal opfylde minimumskravet.
Hvis tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder, skal der gives fuldmagt til en person, der bemyndiges til at tegne sammenslutningen. Samtlige deltagende virksomheder hæfter solidarisk for kontraktens opfyldelse.
Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (fx underleverandører eller andre enheder i koncernen), skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver råder over de nødvendige ressourcer hos disse enheder.
Dette skal ske ved at fremlægge tilsagn fra disse enheder i form af en erklæring om solidarisk hæftelse.
Der ønskes ikke økonomiske og finansielle oplysninger om øvrige planlagte underleverandører, hvis økonomiske og finansielle kapacitet tilbudsgiveren ikke baserer sig på med henblik på at opfylde minimumskravet.
(se bort fra ordet "muligvis" - det er en fejl i EU's skabelon)
Minimumskrav til egnethed:
Omsætningen for seneste regnskabsår skal være mindst 40 mio. DKK.
Tilbudsgiver skal i ESPD eller i et særskilt bilag beskrive referencer, der dokumenterer, at minimumskravene under nærværende punkt er opfyldt. Beskrivelsen skal omfatte projekt-/opgavenavn, kontraktform (fx hovedrådgiver eller underrådgiver), ordregiver, kontraktsum, udførelsesperiode samt beskrivelse af opgaven. Ved igangværende referencer skal det beskrives, hvor stor en del af opgaven, der er gennemført. Der ønskes ikke referencer på fremtidige arbejder.
Der ønskes maksimalt 5 referencer. Det maksimale antal referencer gælder det samlede antal referencer for tilbudsgiver og de virksomheder, som tilbudsgiver baserer sin formåen på.
Tilbudsgiver skal i ESPD eller i et særskilt bilag oplyse antal medarbejdere, beskæftiget med infrastrukturprojekter, idet minimumskravet under nærværende punkt skal være opfyldt.
Hvis tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder, skal der fremsendes oplysninger for hver virksomhed, idet virksomhedernes samlede kapacitet skal opfylde minimumskravet.
Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders formåen (fx underleverandører eller andre enheder i koncernen), skal tilbudsgiver godtgøre, at tilbudsgiver råder over de nødvendige ressourcer hos disse enheder.
Dette skal ske ved at fremlægge tilsagn fra disse enheder om deres forpligtelser i så henseende.
Tilsagn kan gives ved enhedens udfyldelse af felt hertil i ESPD og underskrift af ESPD.
Hvis tilbudsgiver baserer sig på andre enheders tekniske og faglige kapacitet, henledes opmærksomheden på udbudsloven, §144, stk. 3.
Der ønskes ikke tekniske og faglige oplysninger om øvrige planlagte underleverandører, hvis tekniske og faglige kapacitet tilbudsgiveren ikke baserer sig på med henblik på at opfylde minimumskravet.
(se bort fra ordet "muligvis" - det er en fejl i EU's skabelon)
Minimumskrav til egnethed:
- Erfaring indenfor de seneste 5 år med projektering af nyetablering eller udvidelse af vejbroer, banebroer eller tunneller i beton. Opgaverne skal som minimum have omfattet statiske beregninger.
- Erfaring indenfor de seneste 5 år med gennemførelse af bro- eller tunnelprojekter med et rådgiverhonorar på det enkelte projekt på minimum 5 mio. kr.
- Det gennemsnitlige antal medarbejdere, der har været beskæftiget med infrastrukturprojekter, i hvert af de seneste 3 år skal være minimum 10 medarbejdere. Antallet skal oplyses for hvert af de 3 år, idet kravet gælder for hvert år.
Udbudsmaterialet indeholder en arbejdsklausul iht. ILO-konvention nr. 94.
Del IV: Procedure
Der henvises til udbudsmaterialet.
Der henvises til udbudsmaterialet.
Del VI: Supplerende oplysninger
Tilbud skal afgives på dansk, men bilag vedr. betingelser for deltagelse accepteres på dansk, engelsk, norsk og svensk.
Udover de obligatoriske udelukkelsesgrunde, jf. udbudsloven §§ 135 - 136, er udelukkelsesgrundene anført i udbudsloven § 137, stk. 1, nr. 2, gældende for udbuddet.
Udbuddet gennemføres ved anvendelse af et to-kuvertsystem. Proceduren er beskrevet i detaljer i udbudsmaterialet.
Eventuelle spørgsmål stilles til e-mailadressen anført i udbudsmaterialet, Bestemmelser om udbud og tilbud, afsnit 4.
Spørgsmål og svar vil blive gjort tilgængelige på internetadressen anført i I.3), under Aktuelle udbud.
Postadresse: Nævnenes Hus, Toldboden 2
By: Viborg
Postnummer: DK-8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Internetadresse: http://www.klfu.dk
By: NA
Land: Danmark
Frister for og procedurer for klager fremgår af "Lov om Klagenævnet for Udbud", lov nr. 492 af 12.5.2010, med efterfølgende ændringer, sidst lovbekendtgørelse nr. 593 af 02.06.2016.
Klage over ikke at være prækvalificeret skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage.
Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har afsendt en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet prækvalificeret. Fristen begynder dog først, når der i underretningen er angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for ordregiverens beslutning.
I andre situationer skal klage over udbud være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
1. 45 kalenderdage efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt. Fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
2. 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået. Det er en betingelse for, at fristen begynder at løbe, at underretningen indeholder en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen.
3. 6 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. Lov om Klagenævnet for Udbud, § 2, stk. 2.
4. 20 kalenderdage regnet fra dagen efter, at ordregiveren har meddelt sin beslutning om kontraktens videreførelse, jf. udbudslovens § 185, stk. 2.
Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden, jf. Lov om Klagenævnet for Udbud, § 3, stk. 1. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. Lov om Klagenævnet for Udbud, § 12, stk. 1.
Klagenævnet for Udbuds e-mail adresse er angivet i punkt VI.4.1).
Klagevejledningen fra Klagenævnet for Udbud kan findes på Klagenævnets hjemmeside.
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: DK-2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Internetadresse: http://www.kfst.dk