Aktuelle nyheder - Byggeri

1.800 procent mere til jernbanebrugere end til bilisterRegeringen har tydeligt underprioriteret vejene i næste års finanslovsforslag

1.800 procent mere til jernbanebrugere end til bilister

Med Finansloven viser Socialdemokratiet tydeligt, hvor det bærer hen med investeringer i infrastrukturen. Der er heller ikke sat én eneste krone af til bekæmpelse af trafikstøj

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Christiansborg

Folketingets Finansudvalg har på initiativ af Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen bedt transportminister Benny Engelbrecht oplyse, hvor mange penge, der på finanslovsforslaget samlet set er budgetteret til henholdsvis jernbaneområdet og vejområdet, og svaret viser, at der pr. personkilometer på jernbanenettet er sat over 1.800 procent mere af til jernbanebrugerne end til bilisterne.

Benny Engelbrecht oplyser, at der pr. personkilometer er afsat 1,10 kroner, mens det tilsvarende til for vejnettet er 0,06 kroner - 6 øre

Fundamentet for fremtidens jernbane
Der er på finanslovsforslaget afsat næsten 5,5 milliarder kroner til jernbaneområdet, mens der på vejområdet er afsat små 2,5 milliarder kroner.

Ifølge ministeren skyldes den store forskel mellem udgifterne pr. personkilometer, at der i disse år gennemføres en række store projekter på jernbanen, som skal danne fundamentet for fremtidens jernbane, herunder særligt Signalprogrammet og Elektrificeringsprogrammet.

Ingen særskilt bevilling
Samtidig bekræfter Benny Engelbrecht, at der på finanslovsforslaget ikke er afsat en eneste kroner til bekæmpelse af den vejstøj, der generer titusinder af danskere langs vej- og jernbanenettet:

- På finanslovsforslaget for 2021 er der ikke afsat særskilt bevilling til bekæmpelse af trafikstøj, oplyser Benny Engelbrecht.

Læs mere om Byggeri

1/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.