left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

31 nye dobbelthuse blandt røde murstensvillaer

31 nye dobbelthuse blandt røde murstensvillaer

Praktiske skærmtegl med en indbygget sort boks, som giver byggematerialerne investeringspotentiale, tegner ny teglarkitektur ved Silkeborg

Del artiklen på

Arkitektur

Af Marie Sofie Larsen

Projektet Thors Have i Silkeborg består af 31 dobbelthuse, der ligger tæt på et ældre villakvarter fra 30’erne og 40’erne. Det gamle villakvarter består af røde murstensvillaer under røde tegltage. De arkitektoniske kvaliteter, som villakvarteret bidrager med, har Årstiderne Arkitekter forsøgt at spille videre på med de nye dobbelthuse, som helt monolitisk har røde skærmtegl på både tag og facader. Tagfladerne på de høje, skrånende tage mimer de gamle villatage, men falder kun på to sider og ender i store, skorstenslignende ovenlys.

Teglene som dækker tagene og facaderne stammer fra en ny serie af teglprodukter fra tag- og facadeleverandøren Komproment. De er skabt til ventilerede facadekonstruktioner, som ikke skal vedligeholdes på samme måde som en traditionel teglmur. Når teglene skal monteres, kan man, i modsætning til at mure, gøre det i både regn og frost. Desuden optager de tynde tegl mindre plads.

Udover at skærmteglene lader til at være både praktiske og potentielt gode investeringer, tiltaler de også arkitekterne, og indenfor de seneste år har vi set nybyggerier, hvor de lette teglskaller i høj grad er med til at tegne arkitekturen: Projekter som Reiulf Ramstads ’Kornets Hus’ ved Hjørring og ONV Arkitekters boligprojekt ’Teglmosen’ eksempelvis.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet her i magasinet Byggeri nr. 1.

Læs mere om Byggeri

17/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.