Aftaler med håndværkere skal IKKE aflyses
Mange har misforstået forsamlingsforbuddet på fem personer og opfordringen til at aflyse aftaler til også at omfatte håndværkerne
Del artiklen påAf Dan Bjerring
Dansk Håndværks direktør Morten Frihagen har fået flere henvendelser fra medlemsvirksomheder, der peger på, at en del af deres kunder har aflyst allerede bestilt arbejde med henvisning til politikernes opfordring om at aflyse aftaler.
Men de særlige restriktioner og opfordringer til at begrænse vores private omgangskreds mest muligt betyder ikke, at man skal udskyde aftaler med sin håndværker. Det slår han fast for at komme forbrugernes tvivl til livs.
Dansk Håndværk har derfor via SMVdanmark rejst problemstillingen overfor Erhvervsministeriet, der forsikrer om, at der ikke opfordres til at aflyse håndværkeraftaler:
Behov for præcisering
Morten Frihagen peger på, at de små og mellemstore håndværksvirksomheder i foråret viste, at de på betryggende vis kunne arbejde videre hos private ved at tage en række praktiske forholdsregler, der beskytter kunderne og dem selv mod smittespredning:
- Virksomhederne ved nøjagtigt hvordan de skal agere og fru Jensen kan roligt bestille en håndværker. Faktisk vil jeg tværtimod opfordre til, at man får lavet de ting, der skal gøres, så vi undgår unødige afskedigelser hos de små lokale virksomheder, forklarer Morten Frihagen.
Han mener derfor, at de uklare meldinger fra myndighederne kræver en præcisering, så man undgår en hård opbremsning i efterspørgslen af håndværksydelser.
Erhvervsministeriet vil nu se på, hvad de konkret kan gøre for at præcisere kommunikationen.
En af de muligheder, som organisationerne har foreslået ministeriet, er, at formuleringen om at håndværksarbejde i private hjem som aftalt skal fortsætte og skrives ind på myndighedernes netsider:
- Det vil give virksomhederne mulighed for at henvise de kunder, der er i tvivl, til en konkret vejledning fra myndighederne, slutter Morten Frihagen.