Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdsgivere skal betale for ansattes coronatest i arbejdstiden

Arbejdsgivere skal betale for ansattes coronatest i arbejdstiden

Arbejdsgivere vil fra fredag kunne kræve at se coronapas for deres medarbejdere. Ifølge Dansk Håndværk er det et redskab, virksomhederne bør bruge for at beskytte medarbejdere og virksomheder – men hvem skal betale?

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Direktør Morten Frihagen fra Dansk Håndværk mener, at coronapasset er et godt redskab, der tager hensyn til de ansattes sikkerhed.

Men loven lægger op til, at test kan ske i arbejdstiden med fuld løn, og det er ikke rimeligt:

- Har man ikke automatisk et coronapas, fordi man har sagt nej til vaccination, må man selv sørge for at have en frisk test med, når man møder på arbejde, siger Morten Frihagen.

Fravælger måske coronapasset
Han undrer sig både over, at den enkeltes frihed til at sige nej til vaccination skal gå ud over virksomhedens økonomi, og at det kan ramme ældre og udsatte kolleger, der har fulgt samfundets opfordring til at blive vaccineret:

- Skal en arbejdsgiver betale i dyre domme for at nogle ansatte igen og igen er væk fra arbejde i timevis, risikerer vi at virksomheder, der er presset på arbejdstid eller økonomi, fravælger coronapasset. Dermed tvinges ældre medarbejdere eller ansatte med særlig risiko til at gå på arbejde blandt kolleger, der udsætter dem for en ekstra fare for smitte. De skal så vælge mellem helbredsrisiko ved at tage på arbejde og økonomisk tab, ved at måtte sige op, forklarer direktøren.

Ligesom rygepolitik
Han understreger, at det er op til de enkelte virksomheder selv, om de vil bruge muligheden for at kræve coronapas:

- Men jeg kan ikke se, at det er et urimeligt krav. De fleste firmaer har en rygepolitik, der tager hensyn til ikke-rygere. Brug af coronapas er på samme måde en afvejning i forhold til den enkeltes frie valg, pointerer Morten Frihagen.


Læs mere om Byggeri

24/11 2021
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.