Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Arbejdsmarked støvsuget for arbejdskraft

Fortsætter jobfesten i sit nuværende tempo, vil ledigheden allerede i 2019-2020 kunne komme ned på samme niveau som under overophedningen i 2007 og 2008.

Del artiklen på

Siden lavpunktet i 2013 er lønmodtagerbeskæftigelsen ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda vokset med flere end 200.000 personer og er nu på et rekordhøjt niveau.

Den store beskæftigelsesfremgang betyder også, at presset på arbejdsmarkedet vokser, og hvis det høje tempo fortsætter, kan arbejdsmarkedet løbe tør for ledige hænder inden for få år.

De seneste år er lønmodtagerbeskæftigelsen steget med omkring 40-45.000 personer hvert eneste år. Derudover er der tegn på, at fremgangen tager til i styrke. Stigningen i lønmodtagerbeskæftigelsen er i 1. halvår 2018 den højeste siden 2008.

Undervurderer opsvinget
Der er i øjeblikket en bruttoledighed på cirka 107.000 fuldtidspersoner, svarende til mindre end fire procent.

- Skiftende regeringer har systematisk undervurderet opsvingets hastighed, mener Agenda.
Der henvises til Økonomisk Redegørelse fra august 2018, hvor regeringen forventer en stigning i beskæftigelsen på 46.000 personer i år.

Det er næsten dobbelt så meget som forventningerne lød på for et år. Alene siden maj er beskæftigelsesfremgangen i 2018 opjusteret med 5.000 personer.

Blød landing
Regeringen forventer næste år en beskæftigelsesfremgang på 30.000 personer og dermed, at
opsvinget i dansk økonomi gradvist tager af i en såkaldt ”blød landing”.

- Hvis de seneste års tendens fortsætter og beskæftigelsen ikke bøjer af, men i stedet fortsætter med at stige i det nuværende tempo i de kommende år, og arbejdsstyrken ikke øges mere end forventet, så vil de ledige ressourcer på det danske arbejdsmarked allerede i 2019-2020 kunne komme ned på et niveau, som ligner det overophedede arbejdsmarked i 2007-2008, skriver Agenda.

Dengang endte udviklingen i et voldsomt tilbageslag og langvarig lavkonjunktur, og Agenda, advarer om, at ’arbejdsmarkedet allerede i løbet af 2019-2020 reelt kan være støvsuget for ledig arbejdskraft.’

DanB

Læs mere om Byggeri

12/10 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder